Υψηλό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο του κοροναϊού σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας, παρά τα αυστηρά μέτρα που ήδη ισχύουν, με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η παράτασή τους.
Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα παρατείνονται για μια εβδομάδα, μέχρι την 1η Φεβρουαρίου:
Στη Βοιωτία, όπου υπάρχουν 114 ενεργά κρούσματα και 182 στενές επαφές τους σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Στη Λέσβο, όπου υπάρχουν 59 ενεργά κρούσματα και 123 στενές επαφές τους.
Στον Δήμο Σπάρτης, όπου υπάρχουν 49 ενεργά κρούσματα.
Στον Δήμο Εορδαίας, όπου υπάρχουν 66 ενεργά κρούσματα.
Τα μέτρα διατηρούνται και σε δύο περιοχές της Περιφέρειας Κοζάνης:
Στην κοινότητα Κρόκου (33 κρούσματα)
Στη δημοτική ενότητα Σιάτιστας (13 κρούσματα)
Έντονος προβληματισμός για τις Αχαρνές
Επίσης, τα μέτρα παρατείνονται στον δήμο Ασπρόπυργου (που καταγράφει 78 ενεργά κρούσματα) και στις Αχαρνές.
Για τις Αχαρνές, ειδικά, υπάρχει έντονος προβληματισμός καθώς παρά το γεγονός ότι ήδη ισχύουν αυστηρά μέτρα, τα κρούσματα αυξάνονται αντί να μειώνονται. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη ο δήμος Αχαρνών έχει 195 κρούσματα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε 166.
Σε ποιες περιοχές αίρονται τα μέτρα
Από Δευτέρα 25 Ιανουαρίου αίρονται τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στις εξής περιοχές, λόγω χαμηλού πλέον επιδημιολογικού φορτίου:
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).