
Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 785,29 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,44%
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω καθοδικής κίνησης και των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 785,29 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,44 %.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,18 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,60%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,92%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης μικρή άνοδο καταγράφει μόνο η μετοχή του ΟΛΠ (+0,11%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (-3,55%), της Alpha Bank (-2,85%), της Lamda Development (-2,79%), της Πειραιώς (-2,72%) και της Eurobank (-2,25%).
Πτώση σημειώνουν όλοι οι επιμέρους δείκτες, και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Υγείας (-3,74%) και των Τραπεζών (-2,83%). Ανοδικά κινούνται 18 μετοχές, 45 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ειδησεοφωνική +21,40% και Minerva +19,75%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Αγροτικός Οίκος Σπύρου -7,59% και Byte Computer -3,95%.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Ο «κόφτης» της Κομισιόν στην κρατική ενίσχυση στις αερομεταφορές πλήττει την Κύπρο – Οι εισηγήσεις της Λευκωσίας
- Προσαράξεις σκαφών σε Αίγινα και Αντίπαρο – Δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός
- Η Αμερική είναι ισχυρή… αλλά χάνει τη κυριαρχία της
- Προσαγωγή υπόπτου για την πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης
- Γιορτή σήμερα 5 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]








