Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Μέσα στο Οβάλ Γραφείο του Τζο Μπάιντεν

ΗΠΑ : Μέσα στο Οβάλ Γραφείο του Τζο Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν άλλαξε αρκετά στη διακόσμηση του γραφείου του και ο χώρος γέμισε με προτομές και πίνακες προηγούμενων προέδρων αλλά και προσωπικοτήτων που έμειναν στην ιστορία

Κάθε νέος πρόεδρος των ΗΠΑ βάζει τη δική του «πινελιά» στο Οβάλ Γραφείο, με τους δημοσιογράφους να έχουν την πρώτη ευκαιρία να δουν τις αλλαγές που επέβαλε ο Τζο Μπάιντεν την ώρα που υπέγραφε σειρά διαταγμάτων που σηματοδοτούσαν στροφή στις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τζο Μπάιντεν άλλαξε αρκετά στη διακόσμηση του γραφείου του και ο χώρος γέμισε με προτομές και πίνακες προηγούμενων προέδρων αλλά και προσωπικοτήτων που έμειναν στην ιστορία.

«Ήταν σημαντικό για τον πρόεδρο να μπει σε ένα Οβάλ Γραφείο που είναι σαν την Αμερική και άρχισε να δείχνει το ποιος θα είναι ως πρόεδρος» εξήγησε στην Washington Post, που ξεναγήθηκε πρώτη στον χώρο, η Άσλεϊ Γουίλιαμς, αναπληρώτρια διευθύντρια επιχειρήσεων του Οβάλ γραφείου.

Bill O’Leary / The Washington Post

Μια ματιά στο νέο γραφείο

Στη μία πλευρά του γραφείου, ο Τζο Μπάιντεν τοποθέτησε ένα μεγάλο πορτραίτο του Φραγκλίνου Ρούσβελτ. Μία σαφής μνεία στον πρόεδρο που βοήθησε τη χώρα να ξεπεράσει σημαντικές κρίσεις, μια πρόκληση που αντιμετωπίζει τώρα ο νέος πρόεδρος,

Στο τζάκι τοποθετήθηκαν οι προτομές του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και του Ρόμπερτ Κένεντι. Ο Μπάιντεν συχνά αναφέρεται στον αντίκτυπο των δύο ανδρών, στο πλαίσιο του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα.

Bill O’Leary / The Washington Post

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πίσω από το γραφείο βρίσκεται η προτομή του ακτιβιστή Σέζαρ Τσάβεζ, ενώ στο χώρο υπάρχουν προτομές της Ρόζα Παρκς, της Ελέανορ Ρούσβελτ, όπως και ένα γλυπτό αλόγου με αναβάτη, έργο του Άλαν Χάουζερ της φυλής Chiricahua Apache που κάποτε ανήκε στον αείμνηστο γερουσιαστή Ντάνιελ Ινόγιε, τον πρώτο Ιαπωνοαμερικανό που εξελέγη στο Κογκρέσο.

Στο δωμάτιο υπάρχουν, επίσης, τα πορτραίτα του πρώην προέδρου Τόμας Τζέφερσον και του πρώην υπουργού Οικονομικών Αλεξάντερ Χάμιλτον, που είναι κρεμασμένα το ένα κοντά στο άλλο. Οι δύο άνδρες συχνά διαφωνούσαν και οι πίνακες τοποθετήθηκαν μαζί ως «ορόσημα για το πώς οι διαφορετικές απόψεις είναι σημαντικές για τη δημοκρατία».

Επίσης, στο Οβάλ γραφείο τοποθετήθηκε πορτραίτο του Βενιαμίν Φραγκλίνου, με στόχο να αντιπροσωπεύει το ενδιαφέρον του Μπάιντεν για την υποστήριξη της επιστήμης. Ακόμη, μεταξύ άλλων, στο χώρο τοποθετήθηκαν πίνακες των προέδρων Τζορτζ Ουάσινγκτον και Αβραάμ Λίνκολν.

Bill O’Leary / The Washington Post

Αλλαγές σε κουρτίνες και χαλιά

«Περίπατο» όμως πήγαν και οι χρυσές κουρτίνες του Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίες αντικαταστάθηκαν με άλλες σε πιο σκούρα απόχρωση του ίδιου χρώματος, που διακοσμούσαν το Οβάλ γραφείο επί Μπιλ Κλίντον.

Αλλά και το σκούρο μπλε χαλί που τοποθετήθηκε βρισκόταν στο χώρο επί προεδρίας Κλίντον. Κάποια από τα έπιπλα, όπως καναπέδες και τραπεζάκια, προέρχονται επίσης από τη συλλογή του Λευκού Οίκου.

Bill O’Leary / The Washington Post

Πλέον από το γραφείο έφυγε το πορτραίτο του προέδρου Άντριου Τζάκσον, του 7ου προέδρου της χώρας και λαϊκιστή με τον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ ταυτιζόταν συχνά.

Επίσης, δεν υπάρχουν πλέον οι σημαίες των σωμάτων των ενόπλων δυνάμεων που είχε βάλει ο Τραμπ, αλλά μία αμερικανική σημαία και μία με την προεδρική σφραγίδα.

Όλες οι αλλαγές στη διακόσμηση έγιναν την Τετάρτη, όπως αναφέρει η Washington Post. Μάλιστα, ζητήθηκε από ένα δημοσιογράφο να αποφύγει να πατήσει το ​​χαλί, ώστε να είναι σε καλή κατάσταση όταν φτάσει ο Μπάιντεν. Βλέποντας, δε, ένα μικρό λέρωμα στο χαλί, ένας βοηθός έσπευσε να το καθαρίσει.

Bill O’Leary / The Washington Post

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024