Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε εξέλιξη πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη : Επεισόδια στην πλατεία Αριστοτέλους

Σε εξέλιξη πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη : Επεισόδια στην πλατεία Αριστοτέλους

Με κεντρικό σύνθημα «Έξω από τις σχολές μας η αστυνομία» οι διαδηλωτές πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ζητώντας να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα να διαμαρτύρεται μεταξύ άλλων για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Με κεντρικό σύνθημα «Έξω από τις σχολές μας η αστυνομία» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ζητώντας να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Αντιδρούν επίσης στη θέσπιση νέου πειθαρχικού πλαισίου, τη μείωση των εισακτέων που θα οδηγήσει ένα μεγάλο μέρος των υποψηφίων στα ιδιωτικά κολέγια και τα ΙΕΚ, αλλά και στις διαγραφές των λεγόμενων «αιώνιων» φοιτητών, οι οποίοι δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό των πανεπιστημίων.

Από τις 10:00 παραμένει κλειστός ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ σε ισχύ βρίσκονται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και εκπαιδευτικοί που διαμαρτύρονται για το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ ζητούν να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων.

Ένταση και επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη.

Η ένταση σημειώθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, όταν -σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ΕΡΤ μερίδα διαδηλωτών επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοίο.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ έστησαν φραγμό και προχώρησαν σε προσαγωγές ατόμων που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024