Ημέρα γιορτής και πανηγυρισμών για την ιδιαίτερη πατρίδα της νέας αντιπροέδρου των ΗΠΑ

Το Θουλασεντραπουράμ , ένα κατάφυτο χωριό, 320 χλμ νότια της πόλης Μαντράς, είναι ο τόπος καταγωγής της Κάμαλα Χάρις, καθώς εκεί γεννήθηκε ο παππούς της πριν από έναν περίπου αιώνα.

Οι κάτοικοί του λοιπόν έχουν κάθε λόγο να γιορτάζουν τη σημερινή ημέρα που η συντοπίτισσά τους γίνεται η πρώτη γυναίκα που ορκίζεται αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι δρόμοι είναι γεμάτοι από φωτογραφίες της Χάρις και του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ενώ στους κατοίκους μοιράστηκαν και ημερολόγια με φωτογραφίες των δύο πολιτικών.

«Ένας τοπικός πολιτικός έκανε μια ειδική προσευχή και οι χωριανοί μοιράζουν γλυκά και κρακεράκια από το πρωί», ανέφερε στο NBC Newa

Όσα συμβαίνουν στο ινδικό χωριό έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με τη «συγκρατημένη» και ψυχρή, λόγω και των μέτρων ασφαλείας, Ουάσιγκτον.

Καταγωγή

Η Κάμαλα Χάρις γεννήθηκε από μητέρα Ινδή και πατέρα Τζαμαϊκανό, που γνωρίστηκαν στις ΗΠΑ, όπου είχαν μεταναστεύσει για να σπουδάσουν.

Η τελευταία φορά που επισκέφτηκε το χωριό της η Χάρις ήταν στην ηλικία των 5, και στη μνήμη της έχουν χαραχθεί οι περίπατοι με τον παππού της στην παραλία του Μαντράς.

Σύντομα θα εκδοθεί από τον εκδoτικό οίκο Hachette India βιογραφία της Κάμαλα Χάρις, γραμμένη από τη συγγραφέα Hansa Makhijani Jain, με τίτλο «Κάμαλα Χάρις: Η αμερικανική ιστορία που ξεκίνησε στις ακτές της Ινδίας».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr