Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης 2-0 : Βγήκε η υποχρέωση

ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης 2-0 : Βγήκε η υποχρέωση

Με ένα γκολ στο ξεκίνημα (Σιμάνσκι 7′) και ένα στο φινάλε του ματς (Γκαρσία (88′) η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ και είναι με το… 1,5 πόδι στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή της, όμως η ΑΕΚ έκανε τη… δουλειά απέναντι στον Απόλλωνα. Οι Κιτρινόμαυροι επικράτησαν με 2-0 και πλέον είναι «αγκαλιά» με την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη νίκη για τον Δικέφαλο, που είναι ξεκάθαρο πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία και προετοιμάζεται πλέον με ψυχολογία για το μεγάλο ματς με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, που ακολουθεί.

Κορυφαίος και σκόρερ του πρώτου γκολ της ΑΕΚ ήταν ο Σιμάνσκι που… επέστρεψε για τα καλά, ενώ τη νίκη «κλείδωσε» το πολύ ωραίο γκολ του ασταμάτητου Γκαρσία.

Όπως αναμενόταν ο Μανόλο Χιμένεθ «φρέσκαρε» σε σημαντικό βαθμό την ενδεκάδα, δίνοντας ευκαιρίες σε παίκτες και ξεκουράζοντας πολλούς βασικούς. Αυτό δεν επηρέασε πάντως την Ένωση που μπήκε δυνατά στο ματς και στο 7’ έκανε το 1-0! Μετά από σέντρα του Τάνκοβιτς και γύρισμα του Λόπες, ο Σιμάνσκι από κοντά άνοιξε το σκορ, με το πρώτο φετινό του γκολ.

Ο Απόλλωνας πάντως έδειξε διάθεση να αντιδράσει και στο 10’ έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει! Μετά από εκτέλεση φάουλ ο Φατιόν έκανε την προβολή και ο Τσιντώτας απέκρουσε ενστικτωδώς, εντυπωσιακά. Μια φάση που πάντως κακώς ολοκληρώθηκε, καθώς ο παίκτης των φιλοξενούμενων ήταν φανερά εκτεθειμένος.

Στο 15’ οι Κιτρινόμαυροι θα αναπτυχθούν εξαιρετικά, με τον Τάνκοβιτς να βγάζει μια καταπληκτική κάθετη στον Ολιβέιρα, αλλά τον Πορτογάλο άσο να μην μπορεί να εκτελέσει με επιτυχία. Η Ένωση εκμεταλλευόταν τον χώρο και στο 32’ απείλησε με ένα ωραίο διαγώνιο σουτ του Λόπες. Ενώ δύο λεπτά μετά κάτι αντίστοιχο έκανε και ο Τάνκοβιτς.

Το ημίχρονο τελείωσε με το σκορ στο 1-0 και στο δεύτερο οι δύο ομάδες άλλαξαν αρκετά. Μιας και μέχρι το 65’ είχε κάνει ήδη τρεις αλλαγές ο Απόλλωνας και τέσσερις η ΑΕΚ! Αυτό σε ένα βαθμό έριξε τον ρυθμό, με τον Απόλλωνα να έχει κλείσει τους χώρους και την Ένωση να έχει μια ανούσια κατοχή.

Στο 79’ ο Γκαρσία θα «σκάψει» καταπληκτικά για τον Σάκχοφ, όμως το πλασέ του Ουκρανού μέσου δεν θα βρει στόχο. Στο 88’ όμως η Ένωση θα «κλειδώσει» τη νίκη και παράλληλα θα αγκαλιάσει την πρόκριση. Ο Μάνταλος θα ανοίξει στον Γκαρσία και ο 23χρονος εξτρέμ θα κάνει το 2-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-3-3): Τσιντώτας, Ραντόνια, Σβάρνας, Λάτσι, Λόπες, Γαλανόπουλος (65’ Μάνταλος), Σάκχοφ, Σιμάνσκι (85’ Σιμόες), Τάνκοβιτς (55’ Λιβάγια), Αλμπάνης (56’ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (65’ Γκαρσία)

Απόλλωνας: (Γ. Παράσχος, 4-5-1): Κότσαρης, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Κάλισιρ, Βιτλής (64’ Τσιλούλης), Φατιόν (46’ Σλίβκα), Κιτοκό (64’ Λαγός), Καραγκούνης (64’ Μουνιέ), Μπεντινέλι (78’ Κραγιόπουλος), Χουχούμης, Βάρκας

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024