Κυκλοφόρησε πρόσφατα υλικό που φέρεται να δείχνει μια ομάδα ασθενών Covid-19 σε νοσοκομείο της Μαλαισίας να καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά ενώ βρίσκονται σε καραντίνα και δέχονται ιατροφαραμεκυτική περίθαλψη.

Ο εκπρόσωπος του State Covid-19, Datuk Seri Masidi Manjun, δήλωσε ότι το Τμήμα Υγείας του Sabah  και η αστυνομία δεν απορρίπτουν την πιθανότητα οι ασθενείς να έχουν φέρει τα ποτά στην ίδια την εγκατάσταση ή ότι βοηθήθηκαν από αυτούς που εργάζονταν στο κέντρο.

«Το Τμήμα Υγείας της Sabah δεν αντιμετωπίζει ελαφρά το περιστατικό και δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα εναντίον του εμπλεκόμενου προσωπικού, βάσει στοιχείων.Η πειθαρχική δράση θα ληφθεί σύμφωνα με τους Δημόσιους Λειτουργούς μας», είπε κατά τη διάρκεια μιας εικονικής συνέντευξης τύπου ο εκπρόσωπος.

Ο Masidi, ο οποίος είναι επίσης ο υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Στέγασης, πρόσθεσε ότι η διεύθυνση του εν λόγω κέντρου ξεκίνησε άμεσα να διενεργεί επιτόπιους ελέγχους στις τσάντες των ασθενών κατά την εισαγωγή τους για να αποτρέψει την επανάληψη παρόμοιων συμβάντων.

Cheers, βρε!