Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Σε ποια νησιά ο πληθυσμός θα εμβολιαστεί ταυτόχρονα

Κοροναϊός : Σε ποια νησιά ο πληθυσμός θα εμβολιαστεί ταυτόχρονα

Ήδη χιλιάδες κάτοικοι έχουν αιτηθεί για ραντεβού ώστε να εμβολιαστούν, με τον αριθμό των αιτήσεων να φτάνει τις 372.243 μέχρι στιγμής για τις δύο δόσεις.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται ο εμβολιασμός στη χώρα, με τους κατοίκους άνω των 85 ετών να έχουν ξεκινήσει ήδη να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Όπως τόνισε χθες ο γενικός γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας συνεχίζεται κανονικά και ήδη έχουν εμβολιαστεί 84.639 κάτοικοι μέχρι χθες.

Ήδη χιλιάδες κάτοικοι έχουν αιτηθεί για ραντεβού ώστε να εμβολιαστούν, με τον αριθμό των αιτήσεων να φτάνει τις 372.243 μέχρι στιγμής για τις δύο δόσεις.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα ραντεβού της πρώτης δόσης αφορούν 126.975 πολίτες άνω των 85 ετών και 18.483 ραντεβού για υγειονομικούς.

«Υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού σε όλες τις περιοχές της χώρας. Το νωρίτερο που κάποιος μπορεί να κλείσει ραντεβού είναι μετά από 5 μέρες», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό αναφέρει πως οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τον εμβολιασμό σε στάδια, με προτεραιότητα στους ηλικιωμένους.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες περιοχές που τα εμβόλια θα γίνουν μαζικά, για όλους.

Όπως σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, οι περιοχές αυτές που θα γίνουν τα εμβόλια ταυτόχρονα, σε όλο τον πληθυσμό τους, θα είναι τα νησιά με λίγους κατοίκους. Για τα νησιά, το χρονοδιάγραμμα με τον εφοδιασμό συνεχίζεται και αναμένεται μέσα στον Φεβρουάριο όλη η νησιωτική χώρα να έχει λάβει δόσεις του εμβολίου.

Εν τω μεταξύ, χθες έκαναν την δεύτερη δόση του εμβολίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο πρωθυπουργός πήγε στο Νοσοκομείο Αττικόν κάνοντας την δεύτερη δόση του εμβολίου, στέλνοντας λίγο αργότερα μήνυμα προς τους πολίτες πως το «εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό ώστε να πείσουμε τους πιο επιφυλακτικούς συμπολίτες μα

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024