
Ολυμπιακός : Ο Πέδρο Μαρτίνς γράφει ιστορία
Ο Πέδρο Μαρτίνς έγραψε ιστορία σε μόλις 2,5 χρόνια στον Ολυμπιακό, καθώς πλέον είναι τρίτος προπονητής όλων των εποχών στον ερυθρόλευκο πάγκο
Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια σημαντική νίκη στο Καραϊσκάκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0, με τον Αχμέντ Χασάν να λυτρώνει τους Ερυθρόλευκους στις καθυστερήσεις με κεφαλιά και να δίνει τρεις βαθμούς στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.
Το παιχνίδι αυτό μάλιστα ήταν ιδιαίτερο και για τον πορτογάλο τεχνικό του Ολυμπιακού, καθώς ήταν το υπ’ αριθμόν 133 στην καριέρα του στην Ελλάδα.
Ο Μαρτίνς λοιπόν κατόρθωσε μέσα σε μόλις δυόμισι χρόνια στην τεχνική ηγεσία της ομάδας να γράψει το όνομά του στην ιστορία της, αφού μετά το χθεσινό ματς βρίσκεται μόνος στην τρίτη θέση στη λίστα με τους προπονητές του Ολυμπιακού, πάνω από τον Λάκη Πετρόπουλο (132).
Πλέον ο Μαρτίνς κυνηγάει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς (208) και τον Τάκη Λεμονή (165), όμως ο σερβοέλληνας τεχνικός είχε υψηλότερο ποσοστό νικών από τον Μαρτίνς (69,2% έναντι 67,6%).
Από την άλλη, ο Λεμονής υπολείπεται σε ποσοστό νικών από τον Μαρτίνς (67,2%).
Συνολικά, ο Μαρτίνς μετρά 90 νίκες, 23 ισοπαλίες και 20 ήττες με 266 γκολ υπέρ και 93 κατά στη θητεία του στον ερυθρόλευκο πάγκο.
Αναλυτικά η λίστα:
1. Ντούσαν Μπάγεβιτς 208 (144-32-32)
2. Τάκης Λεμονής 165 (111-30-24)
3. Πέδρο Μαρτίνς 133 (90-23-20)
4. Λάκης Πετρόπουλος 132 (91-28-13)
5. Ερνέστο Βαλβέρδε 127 (92-13-22)
6. Όλεγκ Μπλαχίν 122 (74-33-15)
7. Τόζα Βεσελίνοβιτς 105 (67-16-22)
- Ο Λίβανος επιβεβαιώνει την συμφωνία παύσης των επιθέσεων της Χεζμπολάχ
- Τραυλού: H ναυτιλία είναι η αόρατη εγγυήτρια δύναμη της καθημερινής μας διαβίωσης
- Η Παρί Σεν Ζερμέν «δένει» τον Λουίς Ενρίκε στον πάγκο της μετά τα δύο σερί Champions League
- Βρήκαν οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Παλαιόχωρα
- Οι πρώην κολλητές της Τέιλορ Σουίφτ που έφαγαν «πόρτα» από τον γάμο της
- Πρόστιμο στον Ντάνιελ Βαγιέχο από το Roland Garros για σεξιστικό σχόλιο
