Εκλογικός πυρετός συνεχίζει να επικρατεί στα περισσότερα των υπουργικών γραφείων

Γίνονται πρόβες της επερχόμενης, μετά την πανδημία, πολιτικής κούρσας. Για τους περισσότερους οι διεργασίες έχουν εκκινήσει. Ο ανασχηματισμός στον οποίο προχώρησε ο κ. Μητσοτάκης αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά, έδωσε το πρώτο σήμα. Ανακατένειμε χαρτοφυλάκια και δυνάμεις, δείχνοντας ότι προετοιμάζεται για κάτι πέρα από την υγειονομική κρίση. Σχεδόν αυτομάτως η κυρία Γεννηματά πήρε το δρεπάνι και «κούρεψε» τον διεκδικητή της ηγεσίας της κ. Α. Λοβέρδο και ταυτόχρονα ο «κήπος» του κ. Τσίπρα γέμισε αγριάδες, τάσεις και ρεύματα. Στα κόμματα της αντιπολίτευσης εδραία είναι η πεποίθηση ότι στον βαθμό που ελεγχθεί η υγειονομική κρίση θα ακολουθήσουν εκλογές και άπαντες προετοιμάζονται για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο Πρωθυπουργός και το στενό του περιβάλλον ωστόσο «έθαψαν» στη συνέχεια το σενάριο της «διπλής κάλπης», ως άκαιρο και αχρείαστο στις παρούσες υγειονομικές και δημοσκοπικές συνθήκες. Κατά βάση ο θόρυβος που προκλήθηκε εκρίθη προβληματικός και αποσυντονιστικός των προσπαθειών ελέγχου της πανδημίας. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έσπευσε να δηλώσει καθαρά πως στόχος του παραμένει η εξάντληση της τετραετίας.

Παρά ταύτα εκλογικός πυρετός συνεχίζει να επικρατεί στα περισσότερα των υπουργικών γραφείων. Μακριά από εμάς η διάθεση να εκθέσουμε συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά μέγας ο πειρασμός και οι αγωνιούντες δεν κρύβονται. Συνεργάτες των κ.κ. Χρυσοχοΐδη, Παπαθανάση, Χατζηδάκη, Τσακίρη και άλλων κρυφολένε ότι προετοιμάζονται για εκλογές, όχι τόσο για το τέλος της άνοιξης αλλά για τις αρχές του προσεχούς φθινοπώρου.

Στην αυλή του Αλέξη Τσίπρα ακούνε όλα αυτά και τρελαίνονται με τις «τάσεις» και τα «ρεύματα» που ξεφυτρώνουν σχεδόν καθημερινά. Θεωρούν αντιπαραγωγική την καλλιεργούμενη εσωστρέφεια και προσπαθούν με κάθε τρόπο να αμβλύνουν τις όποιες εντυπώσεις αμφισβήτησης που εκ των πραγμάτων προκαλεί αυτός ο διαβρωτικός, για πολλούς, εσωτερικός αναβρασμός. Οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα, αλλά και οι πολλοί ομαδάρχες τάσεων και ρευμάτων σπεύδουν να δηλώσουν ότι «δεν ψάχνουμε για ηγέτη, ο ηγέτης είναι εκεί και έχει δρόμο να βαδίσει».

Οι πιο ενοχικοί μάλιστα προχωρούν ακόμα παραπέρα, σχεδόν το τερματίζουν, λέγοντας ότι «ο Τσίπρας είναι μόλις 47 ετών, πέντε χρόνια μικρότερος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν έχει αντίπαλο».

Επιμένουν δε σημειώνοντας ότι «ο Τσακαλώτος δεν υπάρχει περίπτωση να διεκδικήσει την ηγεσία, η Αχτσιόγλου απέχει πολύ, ο Τζανακόπουλος είναι κακός χαρακτήρας, ο Γαβριήλ δεν ανήκει καν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Χαρίτσης το πολύ να είναι ένας καλός υπουργός και οι γέροντες θέλουν μόνο διαδικασίες και φροντίδα». Εντάξει, όλα αυτά μπορεί να είναι σωστά, αλλά από τη στιγμή που συζητούνται με αυτόν τον τρόπο, κατά πάσα βεβαιότητα το σπέρμα της όποιας αμφισβήτησης έχει πέσει στον κήπο…

Πηγή: Βηματοδότης

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr