Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία «Λέανδρος» : Πάγωσε η χώρα - Χιόνια και στα βόρεια προάστια της Αθήνας

Κακοκαιρία «Λέανδρος» : Πάγωσε η χώρα – Χιόνια και στα βόρεια προάστια της Αθήνας

Οι πρώτες νιφάδες πέφτουν και σε πιο χαμηλά υψόμετρα όπως στην Κηφισιά

Στα «λευκά» ντύθηκαν τα βόρεια προάστια της Αττικής καθώς χιονίζει από τις 8 περίπου το πρωί, με την χιονόπτωση να είναι πυκνή στην Δροσιά, στην Σταμάτα και στον Διόνυσο.

Οι πρώτες νιφάδες έχουν αρχίσει να πέφτουν και σε πιο χαμηλά υψόμετρα όπως στην Κηφισιά, στο Μαρούσι και στο Χαλάνδρι.

Στις πολύ βόρειες περιοχές της Αττικής το έχει στρώσει κιόλας χωρίς όμως να υπάρχουν μεγάλα προβλήματα από τον καιρό.

Στα λευκά και η Πελοπόνησσος

Στα λευκά έχει ντυθεί και η Πελοπόνησσος

Σε εξέλιξη είναι η χιονόπτωση απ’ τις 3 το πρωί, στην Τρίπολη και σε όλη την ορεινή Αρκαδία. Χιονίζει επίσης, στην ορεινή Κορινθία, Αργολίδα και Λακωνία.

Οι δομές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στους δήμους Τρίπολης, Γορτυνίας, αλλά και σε κοινότητες της ορεινής Κυνουρίας, έμειναν κλειστές.
Το ίδιο ισχύει και για δομές του Βέλου-Βόχας και Σικυώνας, στην Κορινθία.

Τα μαθήματα, σε νηπιαγωγεία και δημοτικά του δήμου της Τρίπολης, θα γίνουν το μεσημέρι, με την μέθοδο της τηλεκπαίδευσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας.

Όλο το εθνικό, κλειστό, οδικό δίκτυο που διαχειρίζεται ο ΜΟΡΕΑΣ, είναι ανοιχτό.
Μεγάλη η προσπάθεια της Πολιτικής Προστασίας, της Αυτοδιοίκησης, αλλά και όλων των κρατικών δομών, ώστε να μην υπάρξουν εγκλωβισμοί πολιτών και αυτοκινήτων.

Χιόνια στα βουνά των Καλαβρύτων

Χιόνια έπεσαν και στα Καλάβρυτα. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καλαβρύτων, Σπύρο Καούρη «εδώ χιονίζει από τη νύχτα. Είμαστε στο δρόμο από τις 5 το πρωί  με μηχανήματα του δήμου και της νομαρχίας.  Όλοι οι δρόμοι στο επαρχιακό δίκτυο είναι ανοιχτοί. Δεν έχουμε προβλήματα», είπε ο κ. Καούρης.

«Αυτή τη στιγμή έχει κοπάσει η χιονοθύελλα. Δεν είναι πρόβλημα για εμάς. Είμαστε συνηθισμένοι, έχουμε και την υποδομή λόγω του χιονοδρομικού κέντρου. Η προσοχή μας αυτή την περίοδο είναι στραμμένη στην κατάρα που λέγεται κοροναϊός, να προφυλάξουμε τους συμπολίτες μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πάγωσε τη χώρα ο Λέανδρος

Ο «Λέανδρος» συνεχίζει να επελαύνει στη χώρα ροκαλώντας αρκετά προβλήματα. Το τρίτο κύμα της κακοκαιρίας είναι σε εξέλιξη και επηρεάζει σήμερα τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Τα εντονότερα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται στην Πελοπόννησο.

Οι αρμόδιοι φορείς Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε επιφυλακή και πολλά σχολεία έμειναν κλειστά λόγω παγετού, με τα μαθήματα να πραγματοποιούνται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Και σήμερα, το σκηνικό του καιρού συνθέτουν οι πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις και το χιονόνερο, ενώ στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της νότιας χώρας σημειώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Ιδιαίτερα στα δυτικά της Κρήτης υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Για σήμερα Δευτέρα 18/01/2021 αναμένεται κακοκαιρία στις νότιες κυρίως περιοχές με χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειανατολικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 με 8 μποφόρ, οι οποίοι το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα κεντρικά και τα βόρεια κατά τόπους ισχυρός και στη Μακεδονία κατά τόπους ολικός.

Κλειστά σχολεία

Σήμερα έμεινα κλειστά, για προληπτικούς λόγους, δημοτικά και νηπιαγωγεία σε Ωρωπό, Διόνυσο, Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες, Ολυμπιακό Χωριό, Μαραθώνα, Βαρνάβα, Γραμματικό, Βίλια και Ερυθρές, καθώς και το 24ο Δημοτικό και το 35ο Νηπιαγωγείο στην περιοχή Πλάτωνα. Όπου αναστέλλεται η διά ζώσης λειτουργία τμημάτων, τάξεων και σχολείων, τα μαθήματα, θα συνεχίζονται με τηλεκπαίδευση.

Πού χρειάζεται προσοχή

Παράλληλα, παραμένουν τα προβλήματα από τη χιονόπτωση και τον παγετό, με την κυκλοφορία να έχει διακοπεί σε αρκετά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου. Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες σε Χαλκιδική, Κιλκίς, Πέλλα, Ημαθία, Φλώρινα, Καστοριά, Καρδίτσα, Μαγνησία, Βοιωτία και Φθιώτιδα.

Ειδικότερα η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη:

Στην Ημαθία:

από το 88 έως το 98 χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κοζάνης (διασταύρωση Σελίου έως όρια με νομό Κοζάνης)

οδικά δίκτυα προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου & 3-5 Πηγάδια

από το 16 έως το 43 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας – Δασκίου

Στο Κιλκίς:

επαρχιακή οδός Καστανερής – Λιβαδίων

Στην Πέλλα:

επαρχιακό & δημοτικό οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας του Δήμου Έδεσσας

Στη Χαλκιδική:

από το 50 έως το 74 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (διασταύρωση Βάβδου έως Αρναία)

από το 55 έως το 85 χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη)

επαρχιακή οδός Νεοχωρίου – Βαρβάρας

επαρχιακή οδός Σημάντρων – Βάβδου

δασική οδός Πολυγύρου – Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά)

δημοτικά διαμερίσματα Παλαιοκάστρου – Ταξιάρχη – Βάβδου

Στους μείον 18 βαθμούς η θερμοκρασία στη Φλώρινα

Τους -18 βαθμούς Κελσίου άγγιξε και σήμερα το πρωί η θερμοκρασία στην Π.Ε. Φλώρινας, ενώ στο κέντρο της πόλης έφτασε και τους -14, χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα.
Η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα και με την τροχαία Φλώρινας, διεξάγεται αποκλειστικά με την χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων:

· από το 1ο έως 52ο χλμ. της Εθνικής Οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας),

· από το 1ο έως 30ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου),

· στο ορεινό οδικό δίκτυο Δήμου Φλώρινας και

· στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Αμυνταίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Α-27) Νίκης-Φλώρινας, καθώς και στο υπόλοιπο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Αναλυτικά ο καιρός από την ΕΜΥ:

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι, που από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από αργά το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων και γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 03 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στη Χαλκιδική, όπου μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά διαστήματα πυκνές. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -06 (μείον 6) έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -15 (μείον 15) έως -02 (μείον 2) βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και εξασθένηση. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και στη δυτική Πελοπόννησο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα), όπου θα είναι κατά τόπους πυκνές τις πρώτες πρωινές ώρες, με βαθμιαία εξασθένηση.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια 7 με 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -06 (μείον 6) έως 02 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι ακόμα και σε πεδινές περιοχές, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές μέχρι αργά το απόγευμα στις ανατολικές περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια θαλάσσια -παραθαλάσσια, κατά τόπους ισχυρές στη νότια Πελοπόννησο μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί στα βόρεια 3 με 5 και στα νότια 6 με 8 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 και από το βράδυ βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, στα ορεινά χιονοπτώσεις κυρίως μετά το μεσημέρι, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στις νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων. Στα βόρεια νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 00 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΜΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024