«Από τη στιγμή που δουλεύει η αγορά, εκτιμώ ότι θα δουλέψει καλά και θα μπορέσουμε να καλύψουμε 2,5 με 3 δισ. ευρώ, δηλαδή ένα μεγάλο μέρος του τζίρου που αναμένεται στην εκπτωτική περίοδο» τόνισε ο κ. Παπαθανάσης.

Ως ημέρα αισιοδοξίας χαρακτήρισε τη σημερινή, καθώς επαναλειτούργησαν τα εμπορικά καταστήματα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο Μega.

Μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε πως όλοι οι επαγγελματίες και οι καταναλωτές τήρησαν τα μέτρα, φορώντας μάσκα και κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

«Από τη στιγμή που δουλεύει η αγορά, εκτιμώ ότι θα δουλέψει καλά και θα μπορέσουμε να καλύψουμε 2,5 με 3 δισ. ευρώ, δηλαδή ένα μεγάλο μέρος του τζίρου που αναμένεται στην εκπτωτική περίοδο» τόνισε ο κ. Παπαθανάσης.

«Δεν θέλουμε λουκέτα, ούτε ανεργία και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους» είπε ο κ. Παπαθανάσης, συμπληρώνοντας πως μετά την ολοκλήρωση των μέτρων θα φανεί ποιες κατηγορίες χρειάζονται μεγαλύτερη ενίσχυση.

Καρανίκας: Θα πάρει ρυθμό η αγορά

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκε σήμερα το άνοιγμα του λιανεμπορίου διαβεβαιώνει και ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) κ. Γιώργος Καρανίκας.

Μάλιστα, μιλώντας στο CNN Greece, εξέφρασε επίσης αισιοδοξία για τις επιδόσεις κατά την εκπτωτική περίοδο, τονίζοντας ότι «η αγορά θα πάρει ρυθμό» με τις ιδιαίτερα δελεαστικές εκπτώσεις να συνδράμουν στην προσέλκυση καταναλωτών.

«Τα πράγματα πήγαν πολύ ομαλά. Υπήρχαν κάποιες ουρές, αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα αξιόλογες ούτε προκάλεσαν κανένα πρόβλημα», τονίζει, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αναμενόμενη μετά από το κλείσιμο των καταστημάτων.

«Η πρώτη και η δεύτερη μέρα του ανοίγματος είναι ο μεγάλος σκόπελος και εφόσον τον περάσουμε η αγορά θα πάρει ρυθμό», αναφέρει προσθέτοντας ότι αντίστοιχες εικόνες είχαμε τα Χριστούγεννα με την αγορά να ομαλοποιείται άμεσα. Εξάλλου, οι ίδιοι οι καταστηματάρχες ήταν ιδιαίτερα αυστηροί στην τήρηση των υγειονομικών κανονισμών.

Ως προς τα επόμενα βήματα, εκτιμά πως εφόσον συνεχιστεί αυτή η εικόνα, η αγορά δεν θα ξανακλείσει, γεγονός που επιτρέπει να βλέπουμε μπροστά στον ορίζοντα και την εστίαση, τουλάχιστον στο κομμάτι που σχετίζεται με το λιανεμπόριο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr