Παπαθανάσης : Πρέπει να δείξουμε αυτοσυγκράτηση – Τι είπε για το άνοιγμα της εστίασης
Ο κ. Παπαθανάσης κάλεσε τους πάντες να τηρήσουν τα μέτρα και τους κανόνες, σημειώνοντας ότι κάθε εβδομάδα τα επιδημιολογικά δεδομένα θα επαναξιολογούνται κι αν η κατάσταση ξεφύγει τότε θα αναγκαστούμε να κλείσουμε και πάλι το λιανεμπόριο.
Να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να στηριχθεί η επαναλειτουργία της αγοράς, κάλεσε τους πολίτες ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, υπογραμμίζοντας πάντως ότι δεν θα υπάρχει «κόφτης» στον αριθμό των sms για τη μετακίνηση.
Ο κ. Παπαθανάσης κάλεσε τους πάντες να τηρήσουν τα μέτρα και τους κανόνες, σημειώνοντας ότι κάθε εβδομάδα τα επιδημιολογικά δεδομένα θα επαναξιολογούνται κι αν η κατάσταση ξεφύγει τότε θα αναγκαστούμε να κλείσουμε και πάλι το λιανεμπόριο.
Διευκρίνισε δε, ότι το χρονικό περιθώριο των δυο ωρών ισχύει για όλα, εκτός από τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, ενώ όπως είπε, δεν μπορεί να μπει «κόφτης» στα sms, γιατί η κυβέρνηση σέβεται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.
Σε ότι αφορά τις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές», είπε πως τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away, αλλά οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα μπορούν να μεταβαίνουν σε άλλες περιοχές για να κάνουν τα ψώνια τους.
Για την εστίαση
Ερωτηθείς για μια σειρά από δραστηριότητες που παραμένουν κλειστές, δήλωσε, στον ΑΝΤ1, πως αυτό που είχε προτεραιότητα, ήταν συγκεκριμένοι τομείς του λιανεμπορίου, αλλά την επόμενη Παρασκευή η επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει και άλλες περιπτώσεις, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι θα δώσει το πράσινο φως για το άνοιγμα τους, όπως είναι τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, οι σχολές οδηγών, το ψάρεμα και το κυνήγι.
Αντίθετα ήταν κατηγορηματικός ότι αυτή τη στιγμή δεν γίνεται συζήτηση για το άνοιγμα της εστίασης.
Τέλος ο κ. Παπαθανάσης, ερωτηθείς για την καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, είπε πως αυτό έγινε γιατί δόθηκε παράταση στην υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών, προκειμένου να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις.
- Tourism Revenues New Record at €23.6B in 2025
- Ουκρανία: Ρωσικά drones χτύπησαν σπίτια και σχολείο στην Οδησσό κατά τη διάρκεια της νύχτας
- Νέα σενάρια στη Σερβία για Ομπράντοβιτς και Παναθηναϊκό!
- Φυλακές Δομοκού: Τα κενά, οι αντιφάσεις και τα σενάρια για τέταρτο πρόσωπο στη δολοφονία του ισοβίτη
- Για «βιβλικό δικαίωμα» του Ισραήλ στα εδάφη της Μέσης Ανατολής, κάνει λόγο ο Αμερικανός πρεσβευτής
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης» με μοναδικό στόχο τη νίκη
- Τραγωδία ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης: Τρεις νεκροί μετανάστες, αναφορές για αγνοούμενους
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442