Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτό το μικρό διαμέρισμα στην Κυψέλη διαμορφώθηκε με στιλ και χρώμα

Αυτό το μικρό διαμέρισμα στην Κυψέλη διαμορφώθηκε με στιλ και χρώμα

Η ομάδα των Cluster Architects μάς έχει συνηθίσει σε υπέροχες δουλειές με άποψη και χαρακτήρα

Η επανασχεδίαση ενός μικρού διαμερίσματος της δεκαετίας του ’70 δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από το γύρω περιβάλλον, από την αίσθηση που αφήνει η περιοχή,  για τους αρχιτέκτονες του Cluster Architects.

Η γειτονιά της Κυψέλης, μια από τις πιο χαρακτηριστικές στην ΑΘήνα, διακρίνεται για την αριστοκρατική αρχιτεκτονική της, την πολυπολιτισμικότητά της και την οικειότητά της. Ένα παλιό διαμέρισμα, λοιπόν, ήρθε με τον πιο σύγχρονο και κομψό τρόπο στο σήμερα.

Μέσα σε 45 τετραγωνικά μέτρα σχεδιάστηκαν μοτίβα γεωμετρικά, χρησιμοποιήθηκαν ποπ χρώματα και συνδυάστηκαν διαφορετικά υλικά και υφές. Μέταλλο, ξύλο, ψάθα, υαλότουβλα, τσιμεντοπλακάκια, μάρμαρο και μπρούτζινοι καθρέφτες συνέθεσαν ένα ζωηρό και ευχάριστο περιβάλλον.

Ένας ανοιχτού τύπου χώρος δημιουργήθηκε για να φιλοξενήσει το χολ με τη γκαρνταρόμπα, μία μικρή αλλά πλήρη κουζίνα μόλις τριών τετραγωνικών, μία τραπεζαρία που λειτουργεί και ως χώρος εργασίας, ένα άνετο καθιστικό με δυνατότητα μετατροπής σε χώρο φιλοξενίας.

Το ύφος που κυριαρχεί στον κοινόχρηστο χώρο μεταφέρεται στο υπνοδωμάτιο και το μπάνιο και ενισχύεται μέσω του σχεδιασμού των ιδιοκατασκευών και των κινητών επίπλων.

Για τη διακόσμηση επιλέχθηκαν αντικείμενα μοντέρνα, ρετρό αλλά και παραδοσιακά που συνυπάρχουν όλα μαζί στον ίδιο χώρο. Η μείξη όλων των παραπάνω στοιχείων έγινε πάνω σε λευκό φόντο που αναδεικνύει τους τολμηρούς συνδυασμούς, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί ένα ισορροπημένο και ξεκούραστο περιβάλλον, «ένα ήρεμο χάος» σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες.

Δείτε περισσότερα για την ομάδα και τις δουλειές της εδώ.

«Μέσα στο δημιουργικό αυτό πλαίσιο, σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό διαδραμάτισαν η λειτουργικότητα και η ανάγκη για στέγαση ενός μοντέρνου τρόπου ζωής που μας οδήγησε σε αναδιαμόρφωση των υφιστάμενων χώρων», εξηγούν οι Cluster Architects.

Με πληροφορίες από το Popaganda

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024