Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός : Το «τρίποντο» με τον ΠΑΣ, ο Ντρέγκερ και το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ…

Ολυμπιακός : Το «τρίποντο» με τον ΠΑΣ, ο Ντρέγκερ και το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ…

Ο Ολυμπιακός οφείλει να κάνει τα πράγματα ακόμη πιο απλά στο πρωτάθλημα. Αλλάζοντας στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου την κουβέντα. Από την πρώτη στη δεύτερη θέση…

Θεωρητικά ο ΠΑΣ Γιάννενα αποτελεί τον πιο «εύκολο» αντίπαλο στο πρόγραμμα «φωτιά» που διανύει ο Ολυμπιακός μέχρι και τα τέλη του Ιανουαρίου. Τον αντιμετωπίζει στο Καραϊσκάκη έχοντας βγάλει την «διαβολοβδομάδα» με ταξίδια σε Τρίπολη, Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη.

Μια πιο ψαγμένη ματιά στο ματς «λέει» άλλα πράγματα. Πρώτα από όλα ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την μια από τις τρεις ομάδες στο πρωτάθλημα που του έχουν κόψει βαθμούς.

Ο ΠΑΣ στο ματς των Ιωαννίνων, ξέχωρα από τα όσα έγιναν στο 91΄με το VAR και το γκολ του Χασάν, ήταν εξαιρετικός και έβαλε πολύ δύσκολα στον Ολυμπιακό. Την Κυριακή δεν έχει απολύτως τίποτα να χάσει στο Καραϊσκάκη.

Το αντίθετο. Ο Ολυμπιακός από την άλλη οφείλει να επιστρέψει στις νίκες μετά το Χ στην Τούμπα κάνοντας συνάμα και διαχείριση υλικού καθώς λογικά κάποιοι παίκτες που ζορίστηκαν στα προηγούμενα ματς θα πάρουν ανάσες.

Θυμίζω πως οι Εμβιλά, Καμαρά, Ελ Αραμπί έχουν παίξει και στα τέσσερα 90λεπτα του 2021. Τέσσερα 90λεπτα σε 11 μέρες. Απαιτητικά, με δύο ντέρμπι και δύο δύσκολα εκτός έδρας ματς. Έτσι και αλλιώς ο Μαρτίνς θα κάνει αλλαγές στο σχήμα ξανά.

Με τον ΠΑΣ ξεκινάει και μια σειρά αγώνων στο πρωτάθλημα εντός Λεκανοπεδίου, και αυτό είναι στα θετικά για τον Ολυμπιακό. Τον Ολυμπιακό που ναι μεν έχει μια καλή διαφορά έως τώρα, 9 βαθμούς από ΑΕΚ και Άρη και 10 από ΠΑΟΚ αλλά δεν έχει ξεμπερδέψει. Αν το πιστέψει αυτό το μόνο σίγουρο είναι πως θα μπλέξει.

Για να… ξεμπερδέψει όσο μπορούμε να το πούμε αυτό τόσο νωρίς στο ποδόσφαιρο, θα πρέπει να φροντίσει ο ίδιος να κάνει σωστά τη δουλειά του. Να αφήσει πίσω τα κακώς κείμενα που παρουσίασε στα δύο τελευταία ματς, κυρίως στην Τούμπα, και να μας δείξει ξανά τον καλό του εαυτό.

Ξέροντας πως την επόμενη αγωνιστική ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ ή και οι δύο θα έχουν σίγουρα απώλειες μια και υπάρχει το μεταξύ τους ντέρμπι στην Τούμπα. Ακόμη και αν η ΑΕΚ νικήσει αύριο τον κακό της δαίμονα, Ατρόμητο, στο ΟΑΚΑ και ο ΠΑΟΚ κάνει ξανά διπλό στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ, ο Ολυμπιακός έχοντας βεβαίως νικήσει τον ΠΑΣ θα ξέρει πως την επόμενη αγωνιστική μπορεί να αυξήσει την διαφορά.

Θα χρειαστεί και ο ίδιος βεβαίως να κάνει μια σημαντική νίκη στο Περιστέρι αλλά όπως και να έχει η πίεση θα είναι… απέναντι. Και μην ξεχνάμε πως στις 27 του μήνα θα υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.

Μέχρι να φτάσουμε σε όλα αυτά οφείλει ο Ολυμπιακός το μεσημεράκι της Κυριακής να επικρατήσει του ΠΑΣ. Και μαζί να δείξουν όσοι αγωνιστούν ερχόμενοι από τα… back up της ομάδας ότι μπορούν να προσφέρουν λύσεις στον Μαρτίνς.

Θα σταθώ στον Ντρέγκερ που η αλήθεια είναι ότι όσες φορές πήρε την ευκαιρία ήταν από αρκετά καλός έως πολύ καλός. Ο Τυνήσιος προσφέρει επιθετικότητα από τα άκρα, το είδαμε και στο γκολ του Φορτούνη στο Αγρίνιο με την προώθηση και ασίστ του Ντρέγκερ, και αν βελτιώσει λίγο περισσότερο το ανασταλτικό του κομμάτι μπορεί να κάνει πραγματάκια.

Με τον Ραφίνια άλλωστε να είναι «βιδωμένος» στο μισό του γηπέδου στα περισσότερα παιχνίδια ο Ολυμπιακός έχει την πολυτέλεια που είχε πέρσι με τα επιθετικά μπακ. Ο Ντρέγκερ, αν τον βάλει πιο «βαθιά» ο Μαρτίνς, μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή επιλογή.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024