Με ιδιαίτερη ένταση πλήττει από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής η κακοκαιρία «Λέανδρος» την Κεντρική Ελλάδα.

Με ιδιαίτερη ένταση πλήττει από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής η κακοκαιρία «Λέανδρος» την Κεντρική Ελλάδα.

Πού χιονίζει

Οι χιονοπτώσεις από αργά τη νύχτα έχουν επεκταθεί σε ολόκληρη την Ευρυτανία, τη Δυτική Φθιώτιδα, τη Βόρεια Εύβοια αλλά και τη Φωκίδα.

Είναι ιδιαίτερα έντονες χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν προκαλέσει προβλήματα.

Στην Ευρυτανία το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 5 εκατοστά και ήδη τα μηχανήματα της Περιφέρειας ρίχνουν αλάτι και κρατούν ανοιχτό τον δρόμο από Λαμία προς Καρπενήσι, στις Ράχες Τυμφρηστού και από Καρπενήσι προς Αγρίνιο, στο Μπαγασάκι.

Στα χωριά της Σπερχειάδας, στη Δυτική Φθιώτιδα, η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη και στα ορεινά χωριά όπως το Γαρδίκι και τα Πουγκάκια το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 10 εκατοστά.

Παρόμοιες είναι οι συνθήκες που επικρατούν και στην περιοχή της Υπάτης χωρίς όμως να έχουν προκληθεί προβλήματα.

Σε συναγερμό η Λαμία

Περίπου μία ώρα μετά της μεσάνυχτα της Παρασκευής, άρχισε να χιονίζει περιφερειακά της Λαμίας, βάζοντας σε κόκκινο συναγερμό τον δήμο της πόλης.

Δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα τόσο των Δήμων όσο και της Περιφέρειας βρίσκονται σε επιφυλακή και είναι έτοιμα να παρέμβουν σε κρίσιμα σημεία είτε ρίχνοντας αλάτι είτε απομακρύνοντας το χιόνι.


Πλάτανος (φωτογραφία lamiareport.gr)

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας που έχουν στα χέρια τους οι επιτελείς στην Περιφέρεια Στερεάς και τους δήμους, τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τις πρωινές ώρες.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο και η κυκλοφορία εξελίσσεται κανονικά σε όλα τα σημεία.

Τόνοι αλάτι

Τα εκχιονιστικά της Περιφέρειας Στερεάς έχουν ρίξει τόνους αλάτι στον δρόμο Λαμίας – Δομοκού έτσι ώστε να κρατήσουν ανοιχτά τα κρίσιμα σημεία όπως επίσης και στον δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου και Λαμίας – Αμφισσας.


Πλατεία Υπάτης (φωτογραφία lamiareport.gr)

Προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί κανένα πρόβλημα στο εθνικό οδικό δίκτυο, ιδιαίτερα στην ΠΑΘΕ Αθηνών-Θεσσαλονίκης, ενώ δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα στα κρίσιμα σημεία του δικτύου.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr