Μπακογιάννης: Η Αθήνα έχει κάνει περισσότερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή πόλη για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος
«Υπάρχουν γειτονιές που έχουν ξεπεράσει το όριο του κορεσμού με πολλαπλές συνέπειες για τη ζωή στην πόλη. Ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και συμβάλλει έμπρακτα καθημερινά υπερβαίνοντας και κατά πολύ μάλιστα τις αρμοδιότητες του», δήλωσε ο δήλαρχος Αθηναίων
Για το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα και τις επιπτώσεις του στην Αθήνα συζήτησαν σήμερα ,κατά την συνάντησή τους, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Στη συζήτηση, τέθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε περιοχές της πόλης, οι οποίες έχουν ξεπεράσει το σημείο κορεσμού.
«Η Αθήνα έχει σηκώσει δυσανάλογα μεγάλο βάρος και έχει κάνει περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, αμέσως μετά την συνάντησή του με τον κ. Μηταράκη και πρόσθεσε:
«Υπάρχουν γειτονιές που έχουν ξεπεράσει το όριο του κορεσμού με πολλαπλές συνέπειες για τη ζωή στην πόλη. Ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και συμβάλλει έμπρακτα καθημερινά υπερβαίνοντας και κατά πολύ μάλιστα τις αρμοδιότητες του. Η πολιτεία οφείλει από την πλευρά της να καταρτίσει τη δίκη της ειδική στρατηγική διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού στη πόλη της Αθήνας, όπου και καταλήγει ο μεγαλύτερος αριθμών των ανθρώπων που έχουν περάσει τα σύνορα. Σε μια τέτοια προσπάθεια, που πλέον αποκτά τον χαρακτήρα του επείγοντος, θα μας βρει αρωγούς.»
- Pilates: Τρεις ασκήσεις που κάνουν τη διαφορά
- Οδηγός για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών
- Συνταγή: Σπιτική κερασόπιτα
- Συντριβή εκπαιδευτικού στρατιωτικού αεροσκάφους στην Ταϊβάν – Δύο νεκροί
- ΕΛΑΣ: Άρχισε η ανασύνθεση – Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει διέξοδο – Χωρίς ΚΟ η Νέα Αριστερά – Το ΠΑΣΟΚ πιέζεται
- Καιρός: Καλοκαιρινό σκηνικό με 34άρια – Πού αναμένονται απογευματινές μπόρες
- Το ταχίνι κάνει καλό και στην καρδιά;
- Πανελλαδικές 2026: Στα Μαθηματικά διαγωνίζονται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 02.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-chetan-jawale-65299-12024049-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442