Για το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, αλλά και την ποινή που θα αντιμετωπίσουν οι δράστες όταν συλληφθούν, μίλησε ο ποινικολόγος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Για το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, αλλά και την ποινή που θα αντιμετωπίσουν οι δράστες όταν συλληφθούν, μίλησε ο ποινικολόγος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Σοκάρεσαι όταν βλέπεις δύο παιδιά να έχουν έναν άνθρωπο ο οποίος απλά τους υπέδειξε να τηρούν τον νόμο, να τηρούν τα μέτρα προστασίας. Δεν τους προσέβαλε, δεν τους έβρισε. Η αντίδρασή τους, ήταν να τον αιφνιδιάσουν, να τον χτυπήσουν και τα λακτίσματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν και σε απώλεια της ζωής.Βλέπεις μια επιθετικότητα μοναδική, σοκαριστική» είπε χαρακτηριστικά.

«Τα αδικήματα που μπορεί να διερευνήσει είναι αυτό της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, η απόπειρα ανθρωποκτονίας δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί. Δεν είχαν αυτά τα παιδιά σκοπό να σκοτώσουν, είχαν σκοπό να προκαλέσουν βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Αυτό το αδίκημα. Ο νόμος όμως προβλέπει ποινή κάθειρξης μέχρι 10 χρόνια ανώτερη ποινή. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα χέρια ανακριτή και εισαγγελέα είναι δεμένα. Δεν μπορεί να διατάξει προσωρινή κράτηση και προφυλάκιση» εξήγησε.

Σύμφωνα με τον γνωστό ποινικολόγο στα αδικήματα που προβλέπεται ανώτερη ποινή κάθειρξης 10 χρόνια, για να μπορέσει ο ανακριτής να διατάξει προφυλάκιση θα πρέπει να γίνεται κατ’ εξακολούθηση ή στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης, να είναι πολλά τα θύματα.

«Αυτές οι προϋποθέσεις εδώ δεν υπάρχουν» υπογράμμισε ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στους αρνητές του κοροναϊού που δογματικά αρνούνται έναν φονικό ιό με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα.

«Δηλητηριάζουν την κοινωνία οι αρνητές του κοροναϊού» τόνισε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr