Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιστρεπτέα προκαταβολή 5 : Εξετάζεται ολιγοήμερη παράταση

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5 : Εξετάζεται ολιγοήμερη παράταση

Το ελάχιστο ποσό ενίσχυσης ανέρχεται στα 1.000 ευρώ και σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών το ποσό αυτό δεν συμψηφίζεται με την ενίσχυση που ενδεχομένως έλαβαν οι δικαιούχοι από προηγούμενο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Ανοιχτό παράθυρο για ολιγοήμερη παράταση της Επιστρεπτέας 5 αφήνει το οικονομικό επιτελείο, το οποίο πρόγραμμα μέχρι στιγμής συγκεντρώνει πάνω από 400.000 αιτήσεις και οδηγεί σε χρηματοδότηση 1,5 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο.  Η τρέχουσα προθεσμία της 15ης Ιανουαρίου συμπίπτει με την τελευταία ημέρα κατά την οποία οι επιχειρήσεις μπορούν να εκδίδουν τιμολόγια για τον Δεκέμβριο και έτσι αγορά και λογιστές, ζητούν παράταση   με δεδομένο και τον αυξημένο φόρτο εργασίας. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να συμπληρώσουν στην πλατφόρμα για το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 τον κύκλο εργασιών για κάθε μήνα (επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ), ενώ όσες επιχειρήσεις που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ πρέπει να δηλώσουν  τα ακαθάριστα έσοδα διακριτά κάθε μήνα,  το σύνολο των ακαθάριστων εσόδων του φορολογικού έτους 2019 και το σύνολο των εξόδων του φορολογικού έτους 2019.

Το ελάχιστο ποσό ενίσχυσης ανέρχεται στα 1.000 ευρώ και σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών το ποσό αυτό δεν συμψηφίζεται με την ενίσχυση που ενδεχομένως έλαβαν οι δικαιούχοι από προηγούμενο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Οι ενισχύσεις από προηγούμενο κύκλο του χρηματοδοτικού σχήματος ενσωματώνονται στον αλγόριθμο, βάσει του οποίου θα υπολογιστεί το ύψος της ενίσχυσης από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας (Πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ) σχετικά με το αίτημα της  αγοράς για παράταση του 5ου κύκλου Επιστρεπτέας επισήμανε ότι από την άλλη υπάρχει και η αγορά που πιέζει να κλείσει αύριο η πλατφόρμα για να γίνει γρήγορα εκταμίευση των πόρων. Τόνισε ωστόσο ότι είναι κάτι που να σταθμίσει αύριο το οικονομικό επιτελείο,  ανάλογα με το πώς θα εξελίσσεται το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων και διευκρίνισε πως αν υπάρχει παράταση «θα είναι ολιγοήμερη». Συμπλήρωσε επίσης πως ο βασικός σχεδιασμός περιλαμβάνει έναν ακόμα κύκλο Επιστρεπτέας, ανεξάρτητα με το πώς θα κινηθεί η οικονομία το επόμενο δίμηνο.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024