Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Σύλληψη άνδρα που συμμετείχε στην επίθεση εναντίον του Καπιτωλίου

ΗΠΑ : Σύλληψη άνδρα που συμμετείχε στην επίθεση εναντίον του Καπιτωλίου

Το FBI στη Βιρτζίνια συνέλαβε τον Ρόμπερτ Κιθ Πάκερ, κάτοικο του Νιούπορτ Νιους στην ίδια πολιτεία, που συνορεύει με την Ουάσιγκτον

Η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα που συμμετείχε στην επίθεση εναντίον του Καπιτωλίου και φορούσε μπλουζάκι όπου αναγραφόταν «Στρατόπεδο Άουσβιτς», με την εικόνα του να προκαλεί σοκ στην αμερικανική εβραϊκή κοινότητα.

Το FBI στη Βιρτζίνια συνέλαβε τον Ρόμπερτ Κιθ Πάκερ, κάτοικο του Νιούπορτ Νιους στην ίδια πολιτεία, που συνορεύει με την Ουάσιγκτον.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για βίαιη συμπεριφορά, διατάραξη της δημόσιας τάξης και παράνομη εισβολή στο Καπιτώλιο, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Οι εικόνες του Ρόμπερτ Πάκερ και της μπλούζας του, όπου αναγραφόταν επίσης το μήνυμα «Η δουλειά φέρνει ελευθερία», μια κατά προσέγγιση μετάφραση της διαβόητης φράσης «Arbeit macht frei» (σ.σ. «Η δουλειά απελευθερώνει») που υποδεχόταν τους Εβραίους και άλλους κρατούμενους στην πύλη του Άουσβιτς, προκάλεσαν την οργή και τη δυσφορία της εβραϊκής κοινότητας.

Το FBI ανακοίνωσε, επίσης, τη σύλληψη σήμερα ενός άλλου υπόπτου για τις βιαιοπραγίες στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου, του Ντάγκλας Άλεν Σουίτ, που διαμένει στο Γκρίμστεντ, στη Βιρτζίνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024