Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πορτογαλία : Διαγνώστηκε με κοροναϊό ο πρόεδρος Μαρσέλου ντε Σόουζα

Πορτογαλία : Διαγνώστηκε με κοροναϊό ο πρόεδρος Μαρσέλου ντε Σόουζα

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα τέθηκε σε απομόνωση στην πτέρυγα του κτιρίου της προεδρίας όπου διαμένει, στη Λισαβόνα

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα διαγνώστηκε χθες Δευτέρα ότι έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 και αναγκάστηκε να ακυρώσει όλο το πρόγραμμά του, δύο εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιανουαρίου, στις οποίες θεωρείται φαβορί.

«Ασυμπτωματικός»

Ο αρχηγός του κράτους, ηλικίας 72 ετών, είναι «ασυμπτωματικός» και τέθηκε σε απομόνωση στην πτέρυγα του κτιρίου της προεδρίας όπου διαμένει, στη Λισαβόνα, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες του σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν.

Ο Σόουζα αναμενόταν να πάρει μέρος σήμερα σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ με αντιπάλους του, αλλά και σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή λοιμωξιολόγων και εμπειρογνωμόνων για το lockdown που αναμένεται να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση αύριο Τετάρτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας, έχουν ενημερωθεί ήδη ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα και η υπουργός Υγείας Μάχτα Τεμίδου.

Τραγικό ρεκόρ θανάτων

Η εξέλιξη αυτή καταγράφηκε την ημέρα που η χώρα της Ιβηρικής κατέγραψε τραγικό ρεκόρ 122 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 και πάνω από 5.600 μολύνσεις από τον νέο κοροναϊό.

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας ως αυτό το στάδιο ξεπερνά τους 7.900 νεκρούς, ενώ οι μολύνσεις πλησιάζουν πλέον τις 490.000.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024