Μέρκελ: Το lockdown θα διαρκέσει έως τις αρχές Απριλίου
«Χρειαζόμαστε οκτώ με δέκα ακόμη εβδομάδες σκληρών μέτρων» ανέφερε η καγκελάριος
Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε στους βουλευτές του συντηρητικού της κόμματος ότι αναμένει πως το lockdown που έχει επιβληθεί στη Γερμανία για την ανάσχεση της πανδημίας του κοροναϊού θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Απριλίου, όπως αναφέρει η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα Bild επικαλούμενη κάποια από τα πρόσωπα που συμμετείχαν στη συνάντηση.
«Αν δεν καταφέρουμε να αναχαιτίσουμε αυτόν τον βρετανικό ιό (Σ.τ.Σ: το παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κοροναϊού), τότε μέχρι το Πάσχα θα έχουμε δεκαπλάσια κρούσματα. Χρειαζόμαστε οκτώ με δέκα ακόμη εβδομάδες σκληρών μέτρων», είπε η Μέρκελ, σύμφωνα με την Bild.
Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από κοροναϊό ξεπέρασε την Κυριακή το όριο των 40.000 και η καγκέλαριος προειδοποίησε πως οι επόμενες εβδομάδες θα αποτελέσουν «την πιο σκληρή φάση της πανδημίας».
Στο εβδομαδιαίο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ το Σάββατο προειδοποίησε πως οι πλήρεις συνέπειες από την αύξηση των κοινωνικών επαφών στη διάρκεια των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους δεν φαίνονται ακόμη στις στατιστικές.
Η ίδια προειδοποίησε τους Γερμανούς πως οι επόμενες εβδομάδες θα αποτελέσουν «την πιο σκληρή φάση της πανδημίας» μέχρι σήμερα, καθώς πολλοί γιατροί και ιατρικό προσωπικό εργάζονται αυτή τη στιγμή στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους.
Η χώρα παρατείνει και ενισχύει το μερικό lockdown μέχρι τις 31 Ιανουαρίου και προτρέπει τους πολίτες να μειώσουν ακόμη περισσότερο τις επαφές τους.
Περισσότεροι από 5.000 νοσούντες με Covid-19 βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις μονάδες εντατικής θεραπείας στη Γερμανία, στις οποίες άνω του 80% των κλινών είναι κατειλημμένες.
Τα σχολεία, όπως και τα περισσότερα καταστήματα που δεν πωλούν τρόφιμα, τα μπαρ και τα εστιατόρια, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, παραμένουν κλειστά μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.
Η Μέρκελ παραδέχθηκε πως η εκστρατεία εμβολιασμού πήρε χρόνο για να ξεκινήσει, όμως «ο ρυθμός θα επιταχυνθεί», διαβεβαίωσε. «Το σημαντικό είναι ότι μπορούμε να πούμε: θα έχουμε αρκετά διαθέσιμα εμβόλια για όλους στη Γερμανία», πρόσθεσε.
- Οι ισχυροί γύρω από τον Έπσταϊν: Τραμπ, Κλίντον, Μπάνον σε νέες αποκαλυπτικές φωτογραφίες
- Μεντιλίμπαρ: «Δεν είναι ευχάριστο που ο Ελ Κααμπί θα φύγει για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής»
- Δήλωναν ανύπαρκτα χωράφια στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Σημαίνον στέλεχος της ΝΔ ο φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος, Μύρωνας Χιλετζάκης
- Ο Βίμ Βέντερς είναι ο νέος πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της Berlinale – «Φωτίζει την αναζήτηση μας για σύνδεση»
- UEFA: Υποβιβάστηκε ο Σιδηρόπουλος από την ελίτ κατηγορία
- Τι οφέλη προσφέρει η ιατρική κάνναβη; Μπορεί και κανένα, δείχνει η βιβλιογραφία
- Χολαργός: Στη φυλακή οι κατηγορούμενοι για την επίθεση κατά του 14χρονου
- Νέα Ιωνία: Χειροπέδες σε οικιακή βοηθό που έκλεβε κοσμήματα από σπίτι ηλικιωμένων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442