Κοροναϊός : Θετικοί στον ιό… γορίλες στο Σαν Ντιέγκο
Θετικοί στον κοροναϊό βρέθηκαν δύο γορίλες σε ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο, οι οποίοι ζουν σε καθεστώς αιχμαλωσίας
Θετικοί στον κοροναϊό βρέθηκαν δύο γορίλες σε ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο, οι οποίοι ζουν σε καθεστώς αιχμαλωσίας.
Σύμφωνα μάλιστα με τον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, ακόμη ένας γορίλας φαίνεται επίσης να νοσεί από COVID-19 και να είναι συμπτωματικός, αφότου έγινε γνωστή η μόλυνση των προηγούμενων δύο.
«Η πηγή μόλυνσης εξακολουθεί να διερευνάται για να προσδιοριστεί εάν ο ιός μεταδόθηκε μεταξύ ζώων ή από άνθρωπο στους πιθήκους» τόνισε ο κυβερνήτης σύμφωνα με το Reuters.
Παράλληλα, η εκτελεστική διευθύντρια του πάρκου, Λίζα Πέτερσον, δήλωσε στο Associated Press ότι οκτώ γορίλες που ζουν μαζί στο πάρκο διαθέτουν τον ιό και αρκετοί μάλιστα αρκετοί έχουν βήχα.
Το πάρκο είναι κλειστό για το κοινό από τις 6 Δεκεμβρίου λόγω του lockdown, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού.
Μάλιστα, η κ. Πίτερσον πρόσθεσε πως προς το παρόν, στους γορίλες χορηγούνται βιταμίνες, υγρά και τρόφιμα, αλλά καμία ειδική θεραπεία για τον ιό.
«Εκτός από κάποια συμφόρηση και βήχα, οι γορίλες τα πάνε καλά» εξήγησε η διευθύντρια.
- ΕΛ.Α.Σ.: Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει και κεντρίζει το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ
- Ο έντονος διάλογος Κυρίζογλου – Δούκα στην ΚΕΔΕ
- Ποινή κάθειρξης 12 ετών σε 31χρονο για τον βιασμό κοπέλας το 2022 στα Φαλάσαρνα
- Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Γερμανία σε πισίνες, λίμνες και ποτάμια κατά τη διάρκεια του τριημέρου
- Η… κασέτα για το «καταστροφικό 2015» και οι «ωτακουστές του Predator» – Οι αιχμές Τουμασάτου και Χειλάκη από το Θησείο
- Με επίθεση στον Τσίπρα για την προηγούμενη δεκαετία απαντούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην ΕΛ.Α.Σ.


