Πανεπιστημιακή Αστυνομία : Ομόφωνο όχι καθηγητών του Πολυτεχνείου
"Τα Δημόσια Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας δεν είναι χώροι συστηματικής ανομίας και παραβατικότητας, όπως επιχειρείται να παρουσιασθούν"
Ομόφωνο «όχι» στην ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας είπαν οι καθηγητές του Πολυτεχνείου της Αθήνας.
Την ίδια στιγμή που το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μεταξύ των διατάξεων του οποίου θα υπάρχουν και οι προβλέψεις για την ίδρυση του νέου σώματος, οι αντιδράσεις πληθαίνουν από πανεπιστημιακούς και φοιτητές.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το Δ.Σ. του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού ΕΜΠ τονίζει ότι:
• Αντιτίθεται ομόφωνα στη σύσταση της καλούμενης Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ), στον καθολικό έλεγχο πρόσβασης και στην αυστηροποίηση των ποινών στους πανεπιστημιακούς χώρους.
• Καλεί την πολιτική ηγεσία της χώρας να επανεξετάσει το ζήτημα και να μην προχωρήσει στη σχετική νομοθετική ρύθμιση.
• Καλεί τη Σύγκλητο του Ιδρύματος να λάβει, άμεσα, θέση για τα εν λόγω ζητήματα.
• Καλεί τα μέλη του ΣΔΕΠ ΕΜΠ σε έκτακτη ΓΣ, η οποία θα πραγματοποιηθεί – λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας – με τηλεδιάσκεψη βάσει του άρθρου 27 του Ν. 4753/2020.
Από την πλευρά του Δ.Σ. του ΣΔΕΠ ΕΜΠ εισηγούνται ενδεικτικά μέτρα στην απόφαση.
- Έκθεση Liberties: Σε κίνδυνο παραμένει η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα
- Κραυγή αγωνίας των εργαζομένων για τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας μετά τη διπλή επίθεση σε ΕΦΚΑ και Εφετείο
- Ο Ολυμπιακός πρέπει να στείλει μήνυμα κυριαρχίας
- Βίντεο ντοκουμέντo του in με τις κινήσεις του 89χρονου πριν ανοίξει πυρ σε ΕΦΚΑ και Εφετείο
- Τι είπε ο Μίλαν Τόμιτς για τον Ερυθρό Αστέρα, τις μεταγραφές και τον Μίλερ-ΜακΙντάιρ
- Συνελήφθη στην Πάτρα ο 89χρονος που πυροβόλησε πέντε άτομα σε ΕΦΚΑ και Εφετείο – Ετοιμαζόταν να ταξιδέψει προς Ιταλία
- Δήμος Λαρισαίων: Εκτός αστικού ιστού το Τελωνείο
- Πέθανε ο Τόνι Γουίλσον, o άνθρωπος πίσω από το hit «You Sexy Thing»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442