Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμαρτωλό κατάστημα του Σκοτεινού Ιστού έκλεισε με διεθνή επιχείρηση

Αμαρτωλό κατάστημα του Σκοτεινού Ιστού έκλεισε με διεθνή επιχείρηση

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, το Dark Market ήταν «αναμφισβήτητα η πιο εκτεταμένη αγορά του κόσμου στο Dark Web»

Τη διάλυση του ιστότοπου Dark Market, ενός σκοτεινού πολυκαταστήματος με ναρκωτικά και πλαστά έγγραφα και χαρτονομίσματα, ανακοίνωσαν οι γερμανικές αρχές, οι οποίες προχώρησαν και στη σύλληψη ενός υπεύθυνου με τη συνεργασία άλλων χωρών.

Σύμφωνα με την εισαγγελία της γερμανικής πόλης Κόμπλεντς, το Dark Market ήταν η «μεγαλύτερη αγορά» του λεγόμενου Σκοτεινού Ιστού, προσβάσιμου μόνο μέσα από προγράμματα ανώνυμης πρόσβασης όπως το Tor.

Ο φερόμενος ως διαχειριστής του ιστότοπου, ένας 34χρονος Αυστραλός, συνελήφθη το Σαββατοκύριακο στα σύνορα Γερμανίας- Δανίας και προφυλακίστηκε, ανέφερε η εισαγγελία.

«Περισσότεροι από 20 διακομιστές στη Μολδαβία και την Ουκρανία κατασχέθηκαν» προσθέτει η εισαγγελία, η οποία διεξήγαγε έρευνες «επί μήνες» μαζί την υπηρεσία εγκληματολογικών ερευνών του Όλντενμπουργκ.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης οι αστυνομικές υπηρεσίες χωρών όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Δανία, η Μολδαβία και η Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις αρχές, το Dark Market ήταν «αναμφισβήτητα η πιο εκτεταμένη αγορά του κόσμου στον Σκοτεινό Ιστό με σχεδόν 500.000 χρήστες και περισσότερους από 2.400 πωλητές».

Μέσω του ιστότοπου είχαν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 320.000 παράνομες συναλλαγές με κρυπτονομίσματα Bitcoin και Monero. Το συνολικό ύψος τους μπορεί να ανέρχεται, σύμφωνα με την εισαγγελία της Κόμπλεντς, σε 140 εκατομμύρια ευρώ.

Πλαστά χρήματα, ναρκωτικά δεδομένα κλεμμένων ή πλαστογραφημένων πιστωτικών καρτών, ανώνυμες κάρτες SIM, ακόμη και ιοί ηλεκτρονικών υπολογιστών διατίθεντο προς πώληση.

Τα δεδομένα που βρέθηκαν στην έρευνα θα επιτρέψουν τώρα τον εντοπισμό μεταπωλητών, συντονιστών και πελατών, είπε η εισαγγελία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024