Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποτροπίασε... η Κούβα : Νέο ξέσπασμα της πανδημίας με ρεκόρ κρουσμάτων

Υποτροπίασε… η Κούβα : Νέο ξέσπασμα της πανδημίας με ρεκόρ κρουσμάτων

Οι αρχές της Κούβας απέδωσαν την έξαρση των μολύνσεων στα ταξίδια Κουβανών της διασποράς για τις γιορτές και επέβαλαν νέα περιοριστικά μέτρα.

Αλλοι τρεις ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν στην Κούβα, όπου το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκε ρεκόρ μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με τους γιατρούς να επιβεβαιώνουν 388 περιπτώσεις, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας χθες Κυριακή.

Καινούργιο ξέσπασμα

Ως εδώ, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κοροναϊού παραμένει συγκριτικά χαμηλός στη νήσο της Καραϊβικής, με 151 νεκρούς επί συνόλου 14.576 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας επισήμανε χθες ότι από τα νέα κρούσματα, μόλις 35 συνδέονταν με ταξιδιώτες από το εξωτερικό, πράγμα που υποδεικνύει πως βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη καινούργιο ξέσπασμα.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα στη νήσο έχουν φθάσει τα 2.534. Δεκαεπτά άνθρωποι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), οι επτά σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα ταξίδια Κουβανών

Οι αρχές απέδωσαν την έξαρση των μολύνσεων στα ταξίδια Κουβανών της διασποράς για τις γιορτές. Η κατάσταση ανάγκασε την κυβέρνηση να επιβάλλει νέα περιοριστικά μέτρα.

Από χθες Κυριακή, εξάλλου, όλοι οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα θα πρέπει να επιδεικνύουν βεβαίωση ότι υποβλήθηκαν σε τεστ PCR που αποδεικνύει πως δεν έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό το πολύ 72 ώρες πριν την πτήση τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024