Ο Ερυθρός Αστέρας ασχολήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα το καλοκαίρι με τον Φεντερίκο Μακέντα. Όμως, εν τέλει το ενδιαφέρον του δεν ευοδώθηκε, ο Ιταλός ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό και έμεινε στην Αθήνα.

Μία εξέλιξη που μάλλον ωφέλησε τον πρωταθλητή Σερβίας, όπως διαπίστωσε ένα σερβικό site. Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Mozzart»:

«Λόγω Αστέρα ο Μακέντα υπόγραψε ένα παχυλό συμβόλαιο και εξαφανίστηκε. Ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς τον ήθελε, αλλά δεν μπόρεσε να τον πάρει γιατί ο Παναθηναϊκός επέμενε να παραμείνει στην Αθήνα. Τελικά ο Αστέρας αρκέστηκε στον Ντιέγκο Φαλτσινέλι, ένα λιγότερο ηχηρό όνομα.

Όμως έξι μήνες μετά, οι ‘’ερυθρόλευκοι’’ μάλλον τα πήγαν καλύτερα, γιατί ο Φαλτσινέλι ικανοποιεί στο Βελιγράδι, ενώ ο Μακέντα φέρεται να είναι στη μεταγραφική λίστα του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να ακούσει προτάσεις, αλλά αυτή τη φορά δεν θα έχει κάποια από το Βελιγράδι. Ο Αστέρας βρήκε αυτό που ήθελε με τον Φαλτσινέλι, με το νέο συμβόλαιο ο Μακέντα είχε την πολυτέλεια να χαλαρώσει και ο Παναθηναϊκός απέκτησε έναν πονοκέφαλο».