Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψέματα μέσα στη σχέση : Αυτό θα κάνεις αν δε σταματάει να σου «πουλάει» φούμαρα

Ψέματα μέσα στη σχέση : Αυτό θα κάνεις αν δε σταματάει να σου «πουλάει» φούμαρα

Κάθε πράγμα έχει και τα όριά του, το ίδιο και τα ψέματα

Είσαι σε σχέση με κάποιον και νιώθεις χαρούμενη. Ξαφνικά, αρχίζεις να διαπιστώνεις ότι το ένα ψέμα διαδέχεται το άλλο. Και εκεί που δεν το έχεις καταλάβει πια, τα ψέματα είναι η νέα σου κανονικότητα.

Ένα μικρό ψέμα είναι ένα μεγάλο ψέμα

Μην τον δικαιολογείς. Ναι, σίγουρα θα σκεφτείς ότι σου είπε ένα μικρό ψέμα και αυτό δεν είναι ιδιαίτερο θέμα. Κι όμως.

Όπως και με την απιστία έτσι και με τα ψέματα, το ένα φέρνει το άλλο. Τα μικρά ψέματα, είναι βήματα που οδηγούν σε πολύ σοβαρά και μεγάλα ψέματα με αποτέλεσμα να μη θυμάσαι τι σου έχει πρωτοπεί.

Γίνεται συνήθεια

Αρχίζεις σταδιακά να τον δικαιολογείς και να μπαίνεις στη διαδικασία να αμφισβητείς τον ίδιο σου τον εαυτό. Η πραγματικότητα γύρω σου έχει αλλάξει και αυτό έχει ως αποτέλεσμα εσύ να νιώθεις ότι φταις συν τοις άλλοις.

Αντί να είναι σύνηθες να λέτε ο ένας στον άλλον την αλήθεια, έχεις καταλήξει πλέον να μην εμπιστεύεσαι το παραμικρό που σου λέει και αυτό κατά συνέπεια σε κάνει να νιώθεις ανασφάλεια.

Φαύλος κύκλος

Είναι σχεδόν δεδομένο, ότι η όλη κατάσταση θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα σου λέει εκείνος ψέματα, εσύ θα τον δικαιολογείς, μετά θα νιώθεις άσχημα, έπειτα θα τον κατηγορείς για πράγματα που εκείνος δε φταίει και στη συνέχεια θα τσακώνεστε.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, το ένα «ψεματάκι το αθώο» καταλήγει να γίνεται «κυκλώνας» μέσα σε μια σχέση, φέρνοντας τα «πάνω-κάτω».

Τι να κάνεις;

Η αλήθεια είναι η καλύτερη οδός, αλλά δυστυχώς όχι και η πιο ευχάριστη πάντα. Ένας άνθρωπος που λέει ψέματα για τα πιο απλά πράγματα, έως τα πιο σοβαρά, να είσαι σίγουρη ότι δε θα αλλάξει ποτέ. Δεν άλλαξε χαρακτήρα τόσες δεκαετίες στη ζωή του, θα αλλάξει χαρακτήρα για εσένα μέσα σε λίγους μήνες;

Ναι το ψέμα είναι σαν την απιστία. Προδίδεται η εμπιστοσύνη σου. Προδίδεται η αλήθεια σου. Προδίδεται η κοινή σας πραγματικότητα που λέγεται σχέση. Να είσαι με κάποιον που όταν λέει ότι σε αγαπάει, σημαίνει ότι «σε νοιάζεται», ότι «θέλει το καλό σου», όχι ότι θέλει να περνάει την ώρα του με το να σε χρησιμοποιεί για τη δική του επιβεβαίωση.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024