Είσαι σε σχέση με κάποιον και νιώθεις χαρούμενη. Ξαφνικά, αρχίζεις να διαπιστώνεις ότι το ένα ψέμα διαδέχεται το άλλο. Και εκεί που δεν το έχεις καταλάβει πια, τα ψέματα είναι η νέα σου κανονικότητα.

Ένα μικρό ψέμα είναι ένα μεγάλο ψέμα

Μην τον δικαιολογείς. Ναι, σίγουρα θα σκεφτείς ότι σου είπε ένα μικρό ψέμα και αυτό δεν είναι ιδιαίτερο θέμα. Κι όμως.

Όπως και με την απιστία έτσι και με τα ψέματα, το ένα φέρνει το άλλο. Τα μικρά ψέματα, είναι βήματα που οδηγούν σε πολύ σοβαρά και μεγάλα ψέματα με αποτέλεσμα να μη θυμάσαι τι σου έχει πρωτοπεί.

Γίνεται συνήθεια

Αρχίζεις σταδιακά να τον δικαιολογείς και να μπαίνεις στη διαδικασία να αμφισβητείς τον ίδιο σου τον εαυτό. Η πραγματικότητα γύρω σου έχει αλλάξει και αυτό έχει ως αποτέλεσμα εσύ να νιώθεις ότι φταις συν τοις άλλοις.

Αντί να είναι σύνηθες να λέτε ο ένας στον άλλον την αλήθεια, έχεις καταλήξει πλέον να μην εμπιστεύεσαι το παραμικρό που σου λέει και αυτό κατά συνέπεια σε κάνει να νιώθεις ανασφάλεια.

Φαύλος κύκλος

Είναι σχεδόν δεδομένο, ότι η όλη κατάσταση θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα σου λέει εκείνος ψέματα, εσύ θα τον δικαιολογείς, μετά θα νιώθεις άσχημα, έπειτα θα τον κατηγορείς για πράγματα που εκείνος δε φταίει και στη συνέχεια θα τσακώνεστε.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, το ένα «ψεματάκι το αθώο» καταλήγει να γίνεται «κυκλώνας» μέσα σε μια σχέση, φέρνοντας τα «πάνω-κάτω».

Τι να κάνεις;

Η αλήθεια είναι η καλύτερη οδός, αλλά δυστυχώς όχι και η πιο ευχάριστη πάντα. Ένας άνθρωπος που λέει ψέματα για τα πιο απλά πράγματα, έως τα πιο σοβαρά, να είσαι σίγουρη ότι δε θα αλλάξει ποτέ. Δεν άλλαξε χαρακτήρα τόσες δεκαετίες στη ζωή του, θα αλλάξει χαρακτήρα για εσένα μέσα σε λίγους μήνες;

Ναι το ψέμα είναι σαν την απιστία. Προδίδεται η εμπιστοσύνη σου. Προδίδεται η αλήθεια σου. Προδίδεται η κοινή σας πραγματικότητα που λέγεται σχέση. Να είσαι με κάποιον που όταν λέει ότι σε αγαπάει, σημαίνει ότι «σε νοιάζεται», ότι «θέλει το καλό σου», όχι ότι θέλει να περνάει την ώρα του με το να σε χρησιμοποιεί για τη δική του επιβεβαίωση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο