Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : «Φλέγεται» η Αττική με 290 κρούσματα - Δείτε σε ποιες περιοχές εντοπίζονται

Κοροναϊός : «Φλέγεται» η Αττική με 290 κρούσματα – Δείτε σε ποιες περιοχές εντοπίζονται

Στο κόκκινο βρίσκεται για ακόμα μια μέρα η Αττική, η οποία καταγράφει πάνω από το 1/3 των 800 κρουσμάτων στο σύνολο της χώρας

Στο κόκκινο βρίσκεται για ακόμα μια μέρα η Αττική, η οποία καταγράφει πάνω από το 1/3 των 800 κρουσμάτων στο σύνολο της χώρας.

Συγκεκριμένα, η Αττική καταγράφει 290 κρούσματα, αριθμός ιδιαίτερα αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες.

Η πιο επιβαρυμένη περιοχή της Αττική παραμένει ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών με 78 κρούσματα.

Ακολουθεί ο Πειραιάς με 50 κρούσματα, ενώ 40 περιπτώσεις εντοπίζονται στον Δυτικό Τομέα Αθηνών.

Στη Δυτική Αττική, η οποία παραμένει σε καραντίνα εντοπίζονται 38 κρούσματα και 32 στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Επιπλέον, 29 κρούσματα εντοπίζονται στην Ανατολική Αττική και τέλος 23 κρούσματα καταγράφονται στον Νότιο Τομέα Αθηνών.

Δείτε αναλυτικά:

  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 78
  • Πειραιάς 50
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 40
  • Δυτική Αττική 38
  • Βόρειο Τομέα Αθηνών 32
  • Ανατολική Αττική 29
  • Νότιο Τομέα Αθηνών 23

«Καμπανάκι» ειδικών για να μην γίνει η Αττική… Θεσσαλονίκη

Όλα αυτά τη στιγμή που έντονη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των ειδικών για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας με πολλούς να προεξοφλούν ένα τρίτο κύμα έξαρσης της πανδημίας μετά τη χαλάρωση τήρησης των μέτρων στις γιορτές αλλά και το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων.

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, θεωρώντας βέβαιο ότι τις επόμενες εβδομάδες θα γίνουμε «μάρτυρες» εκρηκτικής αύξησης κρουσμάτων, με πολλούς να κάνουν ήδη λόγο για τρίτο κύμα κοροναϊού, περίπου τον Φεβρουάριο. Την ίδια στιγμή, επιβαρυμένη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας μας.

Μάλιστα, περιγράφοντας γλαφυρά την κατάσταση που θα επικρατήσει στη χώρα τις επόμενες μέρες οι ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να γίνει Θεσσαλονίκη και η Αττική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν χθες η καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μια σταθερή αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή της Αττικής και κυρίως στη Δυτική και Ανατολική Αττική και στον κεντρικό τομέα των Αθηνών.

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών με κοροναϊό στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου έχει αυξηθεί, από 450 που ήταν στις 25 Δεκεμβρίου σε 550, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι αυτή η εικόνα θα οδηγήσει σε αύξηση και των διασωληνωμένων ασθενών σε περίπου μία εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή, όλο και περισσότερα νέα κρούσματα αφορούν άτομα ηλικίας 25 έως 35 ετών και εκφράζονται φόβοι ότι αυτοί θα μεταφέρουν τον ιό σε ηλικιωμένα άτομα της οικογένειάς τους.

«Είναι σαφές πως αν αφήσουμε το τρίτο κύμα να εξελιχθεί και αν δεν προσέξουμε εύκολα θα επανέλθουμε στα επίπεδα Νοεμβρίου», ανέφερε η κα Παπαευαγγέλου.

Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με το τρίτο κύμα του κοροναϊού έκρουσε και ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

«Αν ακούω ότι οι νεκροί είναι λίγοι, δεν πήραμε κανένα μάθημα. Βιώσαμε ανείπωτη τραγωδία. Δεν έχει κάνει με αριθμούς, αλλά με οικογένειες. Να μη πάθουμε τα ίδια Φεβρουάριο και Μάρτιο. Να προσέξουμε τον Γενάρη. Ο ιός είναι εδώ δεν ολοκλήρωσε τον κύκλο του. Ο ιός ολοκληρώνει το κύκλο του τον Μάρτιο» τόνισε.

«Να μη βιώσουμε τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος στο τρίτο» πρόσθεσε.

«Έρχεται αύξηση κρουσμάτων»

Από την πλευρά του, ο κ. Γώγος επεσήμανε πως πρέπει να γίνουν λίγα και αργά βήματα. «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στα επόμενα βήματα» υπογράμμισε.

Από τα μέχρι τώρα δεδομένα, την επόμενη βδομάδα θα έχουμε αυξημένα κρούσματα, όπως εκτίμησε ο καθηγητής.

Σχετικά με το αν θα ανοίξουν άλλες δραστηριότητες είπε: «Δεν θα ανοίξει το λιανεμπόριο ακόμα. Δεν υπάρχουν εισηγήσεις για συγκεκριμένες ημερομηνίες. Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί για τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Αλλάζει πολύ εύκολα η επιδημιολογική εικόνα».

Το επόμενο θέμα για επανεξέταση είναι το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου, επεσήμανε ο κ. Γώγος και προσέθεσε ότι θα συζητηθεί την άλλη βδομάδα.

«Τον Γενάρη θα πάμε με ήπια βήματα», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όσον αφορά τα εμβόλια, ο κ. Γώγος είπε ότι βελτιώνονται τα πράγματα. Στόχος είναι μέχρι 15 Γενάρη να έχει εμβολιαστεί όλο το υγειονομικό προσωπικό.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024