Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Εφιαλτική κατάσταση στα νοσοκομεία του Λονδίνου - Σε κατάσταση «μείζονος συμβάντος» η πόλη

Κοροναϊός : Εφιαλτική κατάσταση στα νοσοκομεία του Λονδίνου – Σε κατάσταση «μείζονος συμβάντος» η πόλη

Στο πλαίσιο της κατάστασης «μείζονος συμβάντος» οι δημόσιες υπηρεσίες καλούνται να δώσουν συντονισμένη απάντηση στο ζήτημα που δημιουργείται

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, κήρυξε κατάσταση «μείζονος συμβάντος» στη βρετανική πρωτεύουσα, λέγοντας πως τα νοσοκομεία στο Λονδίνο μπορεί να καταρρεύσουν, αν ο κόσμος δεν μείνει στο σπίτι.

«Σήμερα κήρυξα κατάσταση μείζονος συμβάντος στο Λονδίνο, επειδή η απειλή που δημιουργεί αυτός ο ιός για την πόλη μας βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο» δήλωσε ο Καν.

«Ένας στους 30 Λονδρέζους έχει τώρα Covid-19. Αν δεν αναλάβουμε δράση αμέσως, η NHS (η Εθνική Υπηρεσία Υγείας) μπορεί να καταρρεύσει και περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν» πρόσθεσε ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ο ίδιος επισήμανε πως 7.034 άτομα νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή με Covid-19 στην πρωτεύουσα, δηλαδή 35% περισσότερα απ’ ό,τι κατά την κορύφωση του πρώτου κύματος τον Απρίλιο.

Στο πλαίσιο της κατάστασης «μείζονος συμβάντος» οι δημόσιες υπηρεσίες καλούνται να δώσουν συντονισμένη απάντηση στο ζήτημα που δημιουργείται.

«Μας ζητούν να διαλέξουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει»

Στο μεταξύ, ανατριχίλα προκαλούν οι ισχυρισμοί των υγειονομικών στη Βρετανία η οποία βρίσκεται αντιμέτωποι με τη ραγδαία εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους του κοροναϊού.
Ρεπορτάζ του BBC «αποτυπώνει» τη δραματική κατάσταση που επικρατεί σε μονάδα COVID-19 του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Λονδίνου, όπου την τελευταία μόνο εβδομάδα 1 στους 30 κατοίκους νόσησε από κοροναϊό.

Οι υγειονομικοί εμφανίζονται εξαντλημένοι και σε απόγνωση, καθώς αναγκάζονται να μετατρέψουν σε ΜΕΘ για κοροναϊό, όλο και περισσότερες πτέρυγες του νοσοκομείου (ακόμα και το αμφιθέατρο ή την παιδιατρική κλινική), από τη στιγμή που οι εισαγωγές σχεδόν διπλασιάστηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Αυτό ωστόσο που επιτείνει την αίσθηση του δράματος είναι το γεγονός ότι έχουν φθάσει σε τέτοιο σημείο που «επιλέγουν» ποιος ασθενής θα ζήσει, δίνοντας προτεραιότητα στους νέους. Παράλληλα, η κραυγή αγωνίας των υγειονομικών έχει να κάνει και με την έλλειψη αναπνευστήρων.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024