Ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που έφτασαν στα Κανάρια Νησιά το 2020 ήταν 23.023, έναντι 2.687 το 2019, καθώς οι επιπτώσεις της πανδημίας covid-19 στον τουρισμό και την οικονομία των χωρών της υποσαχάριας Αφρικής ωθεί ολοένα και περισσότερους να αναζητήσουν καλύτερη τύχη στην Ευρώπη.

Τέσσερις Αφρικανοί μετανάστες πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τον Ατλαντικό Ωκεανό και να φτάσουν στα Κανάρια Νησιά, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων του ισπανικού αρχιπελάγους, όπου οι αφίξεις μεταναστών σημείωσαν μεγάλη άνοδο το 2020.

Ο Ερυθμός Σταυρός, που διέσωσε 47 μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική οι οποίοι είχαν φτάσει στο νησί Τενερίφη, «επιβεβαίωσε τέσσερις θανάτους» και πρόσθεσε ότι άλλοι τρεις μετανάστες νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα.

Ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που έφτασαν στα Κανάρια Νησιά το 2020 ήταν 23.023, έναντι 2.687 το 2019,  καθώς οι επιπτώσεις της  πανδημίας covid-19 στον τουρισμό  και την οικονομία των χωρών της υποσαχάριας Αφρικής ωθεί ολοένα και περισσότερους να αναζητήσουν καλύτερη τύχη στην Ευρώπη.

Νεκροταφείο μεταναστών η Μεσόγειος

Το 2020, 1.851 μετανάστες πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στα Κανάρια Νησιά, κυρίως εξαιτίας των ισχυρών ρευμάτων στον Ατλαντικό, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε την προηγούμενη εβδομάδα η μη κυβερνητική οργάνωση Caminando Fronteras.

Λόγω του αυξημένου αριθμού των αφίξεων, τα κέντρα υποδοχής έχουν γεμίσει στα Κανάρια Νησιά και χιλιάδες μετανάστες αναγκάζονται να περνούν αρκετές ημέρες σε έναν προσωρινό καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί στα Μεγάλα Κανάρια, με πολλές ΜΚΟ να καταγγέλλουν τις συνθήκες διαβίωσης εκεί.

Οι αρχές μετέφεραν τους μετανάστες σε ένα στρατόπεδο και σε ξενοδοχεία του νησιού, ενώ η ισπανική κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο για τη δημιουργία 7.000 προσωρινών καταλυμάτων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr