Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Ο κρυφός άσος στο μανίκι του Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός: Ο κρυφός άσος στο μανίκι του Μπαρτζώκα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας το περασμένο καλοκαίρι τον επέλεξε για να κάνει τη δύσκολη δουλειά. Δεν τον θέλει για να σκοράρει, αλλά για να αφοπλίζει τα «όπλα» των αντιπάλων. Κόντρα στη Χίμκι τα κατάφερε περίφημα, κάνοντας… μαρτύριο τη ζωή του Αλεξέι Σβέντ.

Ο Ολυμπιακός την περασμένη Τρίτη (29/12) πέρασε με εμφατικό τρόπο από την Μόσχα και παρέμεινε σε τροχιά 8άδας. Οι Ερυθρόλευκοι έβαλαν τέλος στις τρεις συνεχόμενες ήττες και επικράτησαν της Χίμκι με το εντυπωσιακό 105-88, για την 17η αγωνιστική της Euroleague.

Ενα από τα κλειδιά της νίκης των Πειραιωτών ήταν ο Τσαρλς Τζένκινς. Ο έμπειρος γκαρντ ανέλαβε τη δύσκολη δουλειά να… αφοπλίσει τον Αλεξέι Σβεντ και τα κατάφερε περίφημα, βοηθώντας τα μέγιστα τον Ολυμπιακό να φτάσει σε ένα σπουδαίο διπλό.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά το τέλος της αναμέτρησης, με τον τεχνικό του Ολυμπιακού να αποθεώνει τον Αμερικανό. «Τα κλειδιά της αναμέτρησης ήταν η άμυνα μας στο τρίτο δεκάλεπτο και η άμυνα του Τζενκινς για 25 λεπτά στον Σβεντ. Οπότε ο Τσαρλς δεν ήταν στο παρκέ ο Αλεξέι έδειξε το μεγάλο του ταλέντο. Ο Τσαρλς ήταν το «κλειδί»», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας γνώριζε πολύ καλά πόσο επικίνδυνος είναι ο Σβεντ, καθώς συνυπήρξε με τον 32χρονο σούπερ σταρ στην Χίμκι, όταν βρισκόταν στον πάγκο των Ρώσων. Επί των ημερών του Ελληνα τεχνικού μάλιστα ο έμπειρος γκαρντ έκανε τα καλύτερα παιχνίδια του στην Euroleague. Η σεζόν 2017-2018 ήταν η καλύτερη του Σβεντ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με 740 πόντους σε 34 παιχνίδια.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Σβεντ, πάντως, βρήκε τον… μάστορά του με τον Τσαρλς Τζένκινς. Ο Αμερικανός γκαρντ ξεκίνησε στη βασική 5άδα του Ολυμπιακού και πήγε αμέσως πάνω στον Ρώσο.

Στα πρώτα οκτώ λεπτά του αγώνα και μέχρι να βγει από το παρκέ ο Τζένκινς, ο Σβεντ είχε δύο πόντους με δύο βολές και 0/3 προσπάθειες. Μόλις βγήκε ο Τσαρλς, ο Σβεντ σκόραρε 12 πόντους και μοίρασε 3 ασίστ.

Όσο βρισκόταν εκτός ο Αμερικανός, ο Ρώσος έκανε… σμπαράλια την άμυνα του Ολυμπιακού. Στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου ο Αλεξέι έφτασε τους 20 πόντους, αλλά στα τελευταία 15 λεπτά πέτυχε μόλις δύο πόντους και αυτούς με βολές. Αναμφίβολα, ο Τσαρλς Τζένκινς ήταν ένα από τα κλειδιά του Ολυμπιακού.

Ο Αμερικανός έκανε με τον καλύτερο τρόπο αυτό για τον οποίο τον επέλεξε ο Γιώργος Μπαρτζώκας το περασμένο καλοκαίρι και έβγαλε ασπροπρόσωπο τον προπονητή του, βοηθώντας τον Ολυμπιακό να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη. Ο Τσαρλς Τζένκινς επέστρεψε σε υψηλές πτήσεις, μετά από σερί άσχημα παιχνίδια, στα οποία παρουσιάστηκε νευρικός, χωρίς συγκέντρωση και επίσης ήταν αρκετά άστοχος.

Στα τρία προηγούμενα ματς με Βαλένθια, Ρεάλ και Φενερμπαχτσέ, στα οποία ο Ολυμπιακός έχασε, ο Τσαρλς ήταν κάκιστος. Σε κανένα από αυτά δεν σκόραρε και μάλιστα είχε αρνητικό πρόσημο στο σύστημα αξιολόγησης.

Κόντρα στη Βαλένθια είχε 0/1 δίποντα, 0/1 τρίποντα και μόλις 1 ασίστ, με -2 στο σύστημα, απέναντι στην Ρεάλ είχε επίσης -2, χωρίς να πάρει καμία προσπάθεια και κόντρα στη Φενέρ -1 με 1 ασίστ και 1 λάθος. Ο καλός Τζένκις αποτελεί κλειδί για τον Ολυμπιακό και έναν… άσο στο μανίκι του Μπαρτζώκα.

Στο παιχνίδι που έλειπε το άλλο… αμυντικό υπερόπλο του Ολυμπιακού, ο Κώστας Παπανικολάου, ο Αμερικανός βγήκε μπροστά και σταμάτησε τον Σβεντ. Μια εμφάνιση, που έδειξε γιατί τον επέλεξε ο Μπαρτζώκας και πόσο πολλά μπορεί να προσφέρει στον Ολυμπιακό.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024