Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα τάμπλετ της ντροπής

Τα τάμπλετ της ντροπής

Τι κάνουν οι δήμοι με τα τάμπλετ στους μαθητές

Στο όχι και τόσο μακρινό 2016 συνέβη το εξής γεγονός: ένας δήμος της Αττικής κήρυξε επισήμως πτώχευση για χρέη δέκα εκατομμυρίων ευρώ και κάτι. Ήταν ο δήμος Αχαρνών. Είχαν προηγηθεί οι δήμοι Σαλαμίνας και Φαιστού. Εν έτει 2021 ο δήμος πλέον είναι λειτουργικός. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι και οικονομικά εύρωστος, έτσι η νέα διοίκηση Σπύρου Βρεττού κάθε τι που επιτυγχάνεται αναγνωρίζεται ως σπουδαίο γεγονός.

Στην προκειμένη περίπτωση είναι αφού καλύπτονται άμεσες ανάγκες μαθητών που αδυνατούσαν να αγοράσουν τάμπλετ για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης. Έστω και αν υπήρξε τεράστια καθυστέρηση, δεδομένου πως όπου να είναι αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία, η πράξη της δημοτικής αρχής είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Άλλωστε δεν γνωρίζει κανείς πως θα κυλήσει το φαινόμενο της πανδημίας στην χώρα μας.

Με πρωτοβουλία λοιπόν του δημάρχου εξοικονομήθηκε το ποσό που χρειάζονταν για την αγορά των τάμπλετ τα οποία θα παραδοθούν σε συνεργασία με την διεύθυνση παιδείας και των σχολικών επιτροπών, στους μαθητές που τα χρειάζονται. Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραλαβής του συνόλου των τάμπλετ και κατά το άνοιγμα των σχολείων όσα παιδιά είναι δικαιούχοι να τα παραλάβουν.

Φυσικά είναι να απορεί κανείς, με τον ρυθμό που εξελίσσονται τα θέματα στη χώρα μας. Σχεδόν καθημερινά οι δήμοι αναφέρονται σε προμήθειες τάμπλετ για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης. Μπορεί η γραφειοκρατία να χτυπάει κόκκινο ακόμη και για μια προμήθεια στήριξης ευπαθώς κοινωνικών ομάδων, ωστόσο όλοι οι νοικοκύρηδες δήμαρχοι οφείλουν να προβλέπουν για να έχουν. Αν αυτό που ζούμε με τα τάμπλετ είναι πρόκριμα για το πως αντιμετωπίζονται οι κρίσεις συνολικά στη τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει όχι μόνο να ανησυχούμε αλλά να …φύγουμε τρέχοντας. Εδώ, πρέπει και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος να διαδραματίσει ουσιαστικότερο ρόλο τόσο στην πρόβλεψη όσο και στη διαχείριση μιας κρίσης.

Άντε ο δήμος Αχαρνών δυσκολεύεται στα οικονομικά άντε και καθυστέρησαν και οι πολίτες να δηλώσουν αδυναμία, είναι απορίας άξιο και με δεδομένα τα χρήματα που ξοδεύονται σε άλλες κατευθύνσεις, γιατί δεν υπάρχει ένας μηχανισμός των δήμων για τους δήμους που να μπορεί να δρα άμεσα.

Τώρα τουλάχιστον που υπάρχει εμπειρία φροντίστε όλοι οι αυτοδιοικητικοί να φτιάξετε μια κοινή τράπεζα κοινωνικών αγαθών και να καλύπτετε χωρίς να έχετε ανάγκη κανέναν τις απαιτήσεις που δημιουργούνται. Όχι μόνο αναπτυξιακές κύριοι δήμαρχοι για μεγαλεπήβολα σχέδια και έργα. Καλώς τις κάνετε με συμπράξεις μεταξύ σας, όμως. Η κοινωνία άλλα χρειάζεται που τις περισσότερες φορές διαφέρουν από τις προσωπικές σας επιδιώξεις. Το κοινωνικό σας πρόσωπο ενοποιήστε για να γίνεται πρώτοι μάγκες στη κοινωνία. Φτάσαμε 2021 και ακόμη ασχολούμαστε με το αν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες έχουν τάμπλετ. Αυτά πρέπει να λύνονται άμα την εμφανίσει τους.  Ας ευχηθούμε το 2021 για την αυτοδιοίκηση να σημάνει τη πλήρη της αφύπνιση.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024