Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε 1-0 της Χετάφε και είναι ξανά μόνη πρώτη στην κορυφή της La Liga, στο +3 και με ματς λιγότερο από τη Ρεάλ. Η Θέλτα νίκησε 2-1 την Ουέσκα και πλησίασε στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Λυτρωτής για τους «ροχιμπλάνκος», στο 500ο ματς του Ντιέγκο Σιμεόνε στον πάγκο της ομάδας, ήταν ο Λουίς Σουάρες. Ο Ουρουγουανός επιθετικός, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Καράσκο στο 19′, πήρε τη γυριστή κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι και έγραψε το 1-0. Σκορ το οποίο ήταν και τελικό.

Η Χετάφε είχε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν τα κατάφερε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Ερμόσο, Σάβιτς, Φελίπε, Βρσάλικο (57’ Σαούλ), Κόκε, Γιορέντε, Καρασκό, Λεμάρ (71’ Τορέιρα), Ζοάο Φέλιξ (71’ Κορέα), Σουάρες (80’ Χιμένες)

ΧΕΤΑΦΕ: Γιάνεθ, Ετσεΐτα, Ολιβέρα, Ντζενέ, Ιγκλέσιας, Πορτίγιο, Μακσίμοβιτς, Τιμόρ (88’ Πάτρικ), Κουκουρέγια, Άνχελ, Μάτα (68’ Ουνάλ)

Τα highlights:

Στο άλλο ματς που τελείωσε την ίδια ώρα, η Θέλτα νίκησε 2-1 την Ουέσκα και παρέμεινε στην 8η θέση με 23 βαθμούς, πλησιάζοντας παράλληλα στο -2 από την 5η Μπαρτσελόνα και στο -1 από την 6η Γρανάδα (η Θέλτα βέβαια έχει και ματς περισσότερο).

Τα γκολ των γηπεδούχων πέτυχαν οι Νολίτο (33′) και Άσπας (61′), ενώ για την Ουέσκα μείωσε στο τελικό 2-1 ο Σεοάνε στο 84′.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΘΕΛΤΑ: Μπλάνκο, Μάγιο, Μουριγιο, Αραούχο, Ολάθα (88’ Αϊντού), Ντένις Σουάρεθ (74’ Μπελτράν), Τάπια (82’ Μπαέθα), Άσπας (74’ Γιοκουσλού), Μπράις Μέντεθ, Νολίτο (82’ Φοντάν), Μίνα

ΟΥΕΣΚΑ: Άλβαρο Φερνάντεθ, Πέδρο Λόπεθ (79’ Χουάν Κάρλος), Σιόβας, Πουλίδο, Μπόρχα Γκαρσία (58’ Ράφα Μιρ), Γκαλάν, Φερέιρο, Μοσκέρο, Ρίκο (68’ Σεοάνε), Οντιβέρος (68’ Σέρχιο Γκόμεθ), Οκαζάκι