newspaper
Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023
weather-icon 21o
Οι ελπίδες μιας καλύτερης χρονιάς

Οι ελπίδες μιας καλύτερης χρονιάς

Το Ταμείο Ανάκαμψης η ευκαιρία της Ελλάδας – Πώς η πανδημία άλλαξε την οικονομία, την εκπαίδευση, την εργασία και την καθημερινότητα

Τώρα που η ανθρωπότητα έχει στα χέρια της το μεγαλύτερο όπλο, το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, μπορούμε να ελπίζουμε ότι το 2021 μπορεί όντως να αποδειχθεί αναγεννητικό, αντάξιο και εξίσου απελευθερωτικό του ιστορικού φορτίου που φέρει για τη χώρα μας.

Η πανδημία επέδρασε καταλυτικά στις ζωές των ανθρώπων, στέρησε την ελευθερία των πολιτών, πλήγωσε τις κοινωνίες, καθήλωσε τις οικονομίες σε ύφεση μοναδική, μεγαλύτερη και από αυτή που προκάλεσαν οι μεγάλες ιστορικές οικονομικές κρίσεις.

Ωστόσο μέσα από αυτόν τον ζόφο του δυστυχούς 2020 που φεύγει ως η χειρότερη χρονιά της ανθρωπότητας, αυτό που μας μένει είναι μια γεύση τού «πόσο τελικά εύκολη ήταν η ζωή» πρίν, με την οικονομία να έχει βρει τον δρόμο της και την πολιτική να κινείται γύρω από τις αντιπαραθέσεις για τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν ή έπρεπε να έχουν γίνει και, το κυριότερο, ξεπηδάει ένα αίσθημα ελπίδας.

Η ελληνική οικονομία και η κοινωνία οργανώθηκαν για να αντιμετωπίσουν τον άγνωστο εχθρό, το ΕΣΥ ανέδειξε αρετές του επιστημονικού δυναμικού και των ανθρώπων που το στηρίζουν, ο επιχειρηματικός κόσμος έδειξε ευαισθησία συνδράμοντας στην προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης.

Και επιπλέον, ο κόσμος της οικονομίας, παραγωγοί και καταναλωτές, αφού ξεπέρασε το πρώτο πανδημικό σοκ, προσαρμόστηκε. Η τηλεργασία οργανώθηκε καλύτερα, το ηλεκτρονικό εμπόριο έλαβε άλλες διαστάσεις, όλοι έκαναν τη δική τους υπέρβαση.

Ακόμη και δύσκολες, θεωρούμενες αγκυλωμένες ζώνες, όπως αυτή της εκπαίδευσης, προσαρμόστηκαν ταχύτατα, κατάφεραν σε αντίξοες συνθήκες να αποδώσουν αξιόλογο ψηφιακό μάθημα, κάτι που δεν είχε ξαναγίνει.

Και το ίδιο το κράτος επίσης επέτυχε, μέσα σε λίγους μήνες, να ενσωματώσει αλλαγές και νέες τεχνικές που δεν τολμούσε να εισαγάγει επί δεκαετίες.

Πλέον έχει εξαιρετική σημασία η προετοιμασία της επόμενης μέρας, η έγκαιρη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για ταχεία ανάπτυξη μετά το πανδημικό κύμα και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, η δομή και οι προτεραιότητες του οποίου επιτρέπουν και ευνοούν τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος αναγέννησης και ανασυγκρότησης του παραγωγικού μοντέλου και της χώρας.

Only in

Berlin: Η νέα σειρά του Netflix που θυμίζει La casa de papel έχει δράση και έρωτα

Τα γυρίσματα της σειράς πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι και στην Μαδρίτη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023