Οι Έλληνες πειθάρχησαν στα μέτρα, πάντως δεν υπάρχει καμία σκέψη για χαλάρωση μέτρων την Πρωτοχρονιά, τονίζει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.
«Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό πόσο οι συμπολίτες μας πειθάρχησαν στα μέτρα, αυτό δείχνει ότι έχουν πειστεί πλέον για την αναγκαιότητα των μέτρων» είπε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» εκτιμώντας παράλληλα ότι – με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στην έναρξη της εμβολιαστικής περιόδου – αντέχουμε να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη. «Αρχίζει να ανοίγει ένα παράθυρο αισιοδοξίας στο θέμα της αντιμετώπισης αυτής της πανδημίας» είπε χαρακτηριστικά.
Τα μέτρα θα είναι αυστηρά και την Πρωτοχρονιά
Αρνητικός εμφανίστηκε στο ερώτημα αν θα μπορούσε να υπάρξει κάποια χαλάρωση των μέτρων για την Πρωτοχρονιά. «Δεν υπάρχει καμία σκέψη για χαλάρωση. Τα μέτρα θα είναι εξίσου αυστηρά από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη δεδομένου ότι οποιαδήποτε χαλάρωση μπορεί να απενεργοποιήσει ό,τι έχουμε καταφέρει.
Χαρακτήρισε μεμονωμένα περιστατικά τα κορονο-πάρτι, τα οποία όπως είπε, ευτυχώς μετριούνται στα δάχτυλα ενός χεριού και έχουν επιβληθεί οι προβλεπόμενες κυρώσεις.
Αναφερόμενος ειδικότερα στα πρόστιμα για την μη τήρηση των μέτρων για τον κοροναϊό, τόνισε ότι όσα πρόστιμα δεν πληρώνονται αποστέλλονται στις αρμόδιες ΔΟΥ συνεπώς είναι βέβαιο ότι όλα θα εισπραχθούν.
Για τη Δυτική Αττική τόνισε ότι δεν θα χαλαρώσουν άμεσα τα μέτρα, προσθέτοντας ότι όλα θα εξαρτηθουν από τις εισηγήσεις των ειδικών. Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής στην συντριπτική τους πλειοψηφία εφάρμοσαν τα μέτρα, είπε ο κ. Οικονόμου, με εξαίρεση ελάχιστες ομάδες ατόμων που προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια. Αναφερόμενος δε στους χειρισμούς στο θέμα τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «αυτοί που πρέπει να λογοδοτήσουν θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».
Για το πότε μπορεί να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό τόνισε ότι αναμένονται οι εισηγήσεις των επιστημόνων για να ληφθούν οι αποφάσεις για το τι θα ισχύσει μετά τις 7 Ιανουαρίου.
Η διαδικασία με το click away εξελίχθηκε καλά, χωρίς συνωστισμούς και με «προσαρμογή από τις επιχειρήσεις και τους πολίτες».
Απευθυνόμενος δημόσια στους αστυνομικούς τους ευχαρίστησε και τους συνεχάρη για την επιτέλεση των καθηκόντων τους με αυξημένο αίσθημα ευθύνης όλο το διάστημα του κοροναϊού, κάτι που όπως είπε έχει εκτιμηθεί από την κυβέρνηση, ενώ για το αν θα μπορούσε να τους δοθεί έκτακτο επίδομα, τόνισε ότι «τα οικονομικά θέματα εξαρτώνται από τη γενικότερη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας». Οι αστυνομικοί πάντως «γνωρίζουν το ουσιαστικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης», προσέθεσε.
Ομαλά εξελίσσεται εξάλλου η επιχείρηση φύλαξης και διακίνησης των εμβολίων.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων