Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024
weather-icon 21o
Ζαριφόπουλος : Πώς θα προσδιορίζεται ο τόπος που θα εμβολιάζονται οι πολίτες

Ζαριφόπουλος : Πώς θα προσδιορίζεται ο τόπος που θα εμβολιάζονται οι πολίτες

Πώς μπορείς να αλλάξετε το ραντεβού αν δεν σας βολεύει.

Τις αρμοδιότητες του κράτους και του πολίτη διευκρίνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, όσον αφορά τον εμβολιασμό.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είπε ότι το Κράτος γνωρίζει το ΑΜΚΑ όλων των πολιτών, όπου αποτυπώνεται η ηλικία κάθε πολίτη και έτσι μπορούν να ομαδοποιηθούν κατηγορίες πολιτών.

Ο υφυπουργός ανέφερε πως το σημείο που θα κάνει κάποιος το εμβόλιο προσδιορίζεται από την διεύθυνση του κάθε πολίτη που αναγράφεται στην φορολογική του δήλωση. Φυσικά ρόλο σε αυτό θα παίξει και η ηλικία του πολίτη.

Αύλη συνταγογράφηση και sms

Σε περίπτωση που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση, θα ενημερωθεί κάθε πολίτης με sms για το ραντεβού του. Σε κάθε περίπτωση, καθένας θα μπορεί να βρίσκει το προκαθορισμένο ραντεβού μέσω της ιστοσελίδας emvolio.gov.gr απευθείας ή μέσω του φαρμακείου της γειτονιάς τους ή μέσω του ΚΕΠ.

Όπως εξήγησε στον ΑΝΤ1, το ίδιο θα ισχύσει και με την επόμενη ηλικιακή ομάδα προς εμβολιασμό, 70 ετών και πάνω.

Συμπλήρωσε σε ότι αφορά τις ευπαθείς ομάδες, ότι υπάρχουν μητρώα ασθενών πχ. για καρδιοπαθείς, μεταμοσχευμένους, πάσχοντες από ΧΑΠ κτλ. που θα αξιοποιηθούν για να εντοπιστούν όσοι πρέπει κατά προτεραιότητα να εμβολιαστούν.

Τόνισε ότι το ίδιο θα ισχύσει και για όσους πάσχουν από άλλα νοσήματα, λέγοντας ότι ο εντοπισμός αυτών των πολιτών, θα γίνει μέσω των φαρμάκων που έχουν συνταγογραφηθεί σε καθέναν ανάλογα με την πάθηση του και συνοδεύονται από σχετικούς κωδικούς, μέσω ομαδοποίησης και ψηφιακής διασταύρωσης δεδομένων.

Επεσήμανε ακόμη ότι μπορούν οι πολίτες που πάσχουν πχ. από παχυσαρκία και τυχόν δεν έχουν περιληφθεί στην σχετική λίστα των προσώπων που πρέπει να εμβολιαστούν, θα μπορούν μέσω των γιατρών τους να αιτηθούν να ενταχθούν κατά προτεραιότητα στο εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του κοροναϊού.

Πώς μπορείς να αλλάξεις το ραντεβού

Όπως είπε ο κ. Ζαριφόπουλος, από την στιγμή που θα οριστεί το ραντεβού, θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από τον πολίτη και εκείνος να φροντίσει να μην το χάσει. Εάν δεν εξυπηρετεί τον πολίτη το ραντεβού που θα έχει οριστεί αυτομάτως, θα μπορεί είτε μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov,gr ή μέσω του φαρμακείου τους ή μέσω του ΚΕΠ να γίνει αλλαγή του ραντεβού.

Παράλληλα, έκανε έκκληση προς όλους να μην «χάνουν» τα ραντεβού, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια των ευπαθών εμβολίων, τα οποία θα έχουν ήδη αποψυχθεί.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είπε ότι θα δοθεί σχετική βεβαίωση σε όλους όσοι θα εμβολιαστούν.

Sports in

Μπιφουμά, Ποντένσε, Ζίφκοβιτς, Βόκολος: Συζητήθηκαν για διαφορετικούς λόγους

Οι πρωταγωνιστές της Κυριακής είχαν να πουν πολλά...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024