Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χρονόπουλος: Ποινικές και διοικητικές κυρώσεις σε όσους παραβιάσουν τα μέτρα στο ρεβεγιόν

Χρονόπουλος: Ποινικές και διοικητικές κυρώσεις σε όσους παραβιάσουν τα μέτρα στο ρεβεγιόν

«Πρέπει να εφαρμόσουμε όλοι μαζί τους κανόνες που έθεσαν οι ειδικοί» ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Για την αστυνόμευση ενόψει ρεβεγιόν, τις δυνατότητες μετακίνησης και τη μεγάλη κινητικότητα που παρατηρείται στο δεύτερο lockdown μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Εκπρόσωπος Τύπου, Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), Θεόδωρος Χρονόπουλος.

«Πρέπει να εφαρμόσουμε όλοι μαζί τους κανόνες που έθεσαν οι ειδικοί. Εμείς αυτό καλούμαστε να εφαρμόσουμε, ώστε να περάσουμε την πανδημία, τον σκόπελο, και του χρόνου να γιορτάσουμε όπως πρέπει και όπως έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια» ανέφερε σχετικά με τις εορταστικές μέρες.

Σχολιάζοντας την μεγάλη κινητικότητα στους δρόμους είπε ότι «το δεύτερο lockdown ήταν πιο ανεκτικό, χαλαρό», προσθέτοντας πως το ότι δίνεται η δυνατότητα μετακίνησης για πέντε λόγους «δε σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται κατάχρηση των δυνατοτήτων για τη μετακίνησή μας».

Συμπλήρωσε, δε, ότι καθημερινά, σε όλη την επικράτεια πραγματοποιούνται 55 έως 60 χιλιάδες έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων, και επιβάλλονται περί τα 1200-1300 πρόστιμα.

Παράλληλα, ο κ. Χρονόπουλος υπενθύμισε ότι οι υπερτοπικές μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο σε περιπτώσεις που αφορούν σοβαρό πρόβλημα υγείας, μετάβαση στη μόνη κατοικία, τις διαζευμμένες οικογένειες και τη συγκομιδή ελιών.

Ενώ, σχετικά, με όσους έφυγαν προ lockdown για τις εξοχικές τους κατοικίες, μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους, λόγω μόνιμης κατοικίας.

Παρέμβαση και σε σπίτια μετά από καταγγελίες

Τέλος, σχετικά με τα ρεβεγιόν, υποστήριξε, ότι εάν υπάρξει επίσημη καταγγελία η Αστυνομία θα επέμβει.

«Εάν υπάρχει επίσημη καταγγελία, είμαστε υποχρεωμένοι να επέμβουμε, να διαπιστώσουμε εάν ισχύει ή όχι. Είναι άχαρος ο ρόλος μας σε κάποιες περιπτώσεις. Αυτό προβλέπει η απόφαση, αυτό πρέπει να γίνει» ανέφερε, τονίζοντας ότι για τους παραβάτες των μέτρων θα υπάρχουν ποινικές κυρώσεις όπως αυτόφωρη διαδικασία, αλλά και διοικητικές, όπως 3.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη σπιτιού που γίνεται πάρτι και 300 ευρώ στους συμμετέχοντες για άσκοπες μετακινήσεις.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024