Σάββατο 25 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Απεξάρτηση : Παραγωγή και διανομή οπωροκηπευτικών από πρώην χρήστες

Απεξάρτηση : Παραγωγή και διανομή οπωροκηπευτικών από πρώην χρήστες

Κάθε «βιο-κοφινάκι» περιέχει όλα τα είδη φρούτων και λαχανικών, που έχει διαθέσιμα, και τα οποία δεν είναι απλώς φρέσκα, αλλά και βιολογικά.

Πρώην χρήστες του προγράμματος Αργώ παράγουν και διανέμουν κατ΄οίκον φρέσκα βιολογικά οπωροκηπευτικά. Το «βιο-κοφινάκι» τους είναι προϊόν της ΚοινΣΕΠ Αργώ, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του ομώνυμου προγράμματος απεξάρτησης, με στόχο την εργασιακή επανένταξη και επανακατάρτιση απεξαρτημένων ατόμων.

Στα πρώτα της βήματα η πρωτοβουλία της ΚοινΣΕΠ Αργώ στηρίχθηκε από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και άλλους φορείς, ενώ από τον Απρίλιο του 2020, ξεκίνησαν οι πρώτες διανομές βιοκοφινιών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Τα καταπράσινα μαρούλια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κουνουπίδια, τα μπρόκολα και αρκετά ακόμη χειμερινά λαχανικά του βιο-κοφινιού, καλλιεργούνται με ιδιοπαραγώμενους σπόρους, χωνεμένη κοπριά για λίπανση και άλλες καλλιεργητικές συμβουλές από το τμήμα γεωπονίας του ΑΠΘ. Η σπορά τους γίνεται μέσω της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Οργάνωσης «Αργώ», σε έκταση, για την ώρα, 3,5 στρεμμάτων.

Κάθε «βιο-κοφινάκι» περιέχει όλα τα είδη φρούτων και λαχανικών, που έχει διαθέσιμα, και τα οποία δεν είναι απλώς φρέσκα, αλλά και βιολογικά.

Τα βιο-κοφινάκια με τα φρέσκα οπωροκηπευτικά ετοιμάζονται σε τρεις εκδοχές, στην τιμή των 10-15 και 20 ευρώ, ανάλογα αν πρόκειται για οικογένεια δύο, τριών ή τεσσάρων ατόμων και κανείς μπορεί να τα προμηθευτεί ερχόμενος σε επαφή με μέλη της ΚοινΣεπ «Αργώ».

Σε μεγάλο βαθμό το εγχείρημα εξακολουθεί να βασίζεται στην εθελοντική προσφορά πρώην εξαρτημένων ατόμων, αλλά και στις οικογένειές τους. Φαίνεται ωστόσο πως σιγά – σιγά η πρωτοβουλία επιτυγχάνει και το στόχο της εργασιακής αποκατάστασης.

Sports in

Ιστορικό «ραντεβού» στο ΣΕΦ, με «φόντο» το ευρωπαϊκό!

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Βάλουρ στο ΣΕΦ (20:00), στον δεύτερο τελικό του EHF European Cup, με στόχο να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα (30-26) και να σηκώσει το πρώτο ευρωπαϊκό της ιστορίας του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Μαϊου 2024