Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
5G : Η COSMOTE εγκαινιάζει μια εποχή υψηλών ταχυτήτων και απεριόριστων δυνατοτήτων

5G : Η COSMOTE εγκαινιάζει μια εποχή υψηλών ταχυτήτων και απεριόριστων δυνατοτήτων

Εξελίσσοντας το μεγαλύτερο δίκτυο κινητής στη χώρα, η COSMOTE έφερε πρώτη στην Ελλάδα το 5G

Η Ελλάδα ανεβάζει ταχύτητες στο ταξίδι της προς την νέα ψηφιακή εποχή, μέσα από την επίσημη εμπορική διάθεση του δικτύου COSMOTE 5G σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί και τα πρώτα τεστ ταχυτήτων Mobile Internet, με το COSMOTE 5G να φτάνει ή ακόμη και να ξεπερνά σε ορισμένες περιοχές το 1Gbps.

Οι συνδρομητές COSMOTE περνούν στη νέα τεχνολογική εποχή

Το δίκτυο αναμένεται να αναβαθμίσει την ψηφιακή εμπειρία χιλιάδων Ελλήνων ήδη από τις πρώτες ημέρες διάθεσής του, αφού σε αυτό έχουν πρόσβαση όλοι οι συνδρομητές COSMOTE, ιδιώτες και επιχειρήσεις, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση και ανεξάρτητα από το πρόγραμμα που χρησιμοποιούν (συμβόλαιο, καρτοσυμβόλαιο, καρτοκινητή), εφόσον διαθέτουν 5G συσκευή που έχει πιστοποιηθεί στο δίκτυο COSMOTE.

Στην ιστοσελίδα της COSMOTE, οι καταναλωτές μπορούν να βρουν αναλυτική λίστα των συσκευών που έχουν πιστοποιηθεί από το δίκτυο της COSMOTE και παρέχουν πρόσβαση στις νέες, υψηλές ταχύτητες internet, ενώ σταδιακά όλο και περισσότερα μοντέλα αναμένεται να προστεθούν σε αυτή.

Σταδιακά, το COSMOTE 5G πρόκειται να επεκταθεί σε περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, με πληθυσμιακή κάλυψη που αναμένεται να ξεπεράσει το 50% ως τα τέλη του 2021,. Ήδη έχουν αδειοδοτηθεί και ενεργοποιηθεί Σταθμοί Βάσης 5G στα 3,5 GHz (με βάση το ήδη διαθέσιμο φάσμα), που επιτρέπουν πολύ υψηλές ταχύτητες που αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 1Gbps, σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων. Η εκτεταμένη πληθυσμιακή κάλυψη που αναμένεται να επιτύχει σε σύντομο χρονικό διάστημα το COSMOTE 5G οφείλεται και στη χρήση τεχνολογικά ουδέτερου φάσματος που ήδη αξιοποιείται για το COSMOTE 4G.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της COSMOTE, κ. Μιχάλης Τσαμάζ: «Το 5G, το μέλλον των τηλεπικοινωνιών, είναι εδώ και το φέρνει πρώτη στην Ελλάδα η COSMOTE. Με το δίκτυο 5G κάνουμε ένα μεγάλο άλμα προς την Κοινωνία των Gigabit. Το COSMOTE 5G θα επεκτείνεται και θα βελτιώνεται συνεχώς, ενώ το νέο φάσμα συχνοτήτων θα μας βοηθήσει να “ξεδιπλώσουμε” τις απεριόριστες δυνατότητές του. Εξελίσσουμε σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο κινητής στη χώρα, για να μπορούν αύριο οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να κάνουν όλα όσα δεν είχαν ποτέ φανταστεί. Με την τεχνολογία και την καινοτομία, φτιάχνουμε έναν κόσμο, καλύτερο για όλους».

Μοχλός ανάπτυξης

Μέσα από την τεχνολογία 5G δεν αυξάνονται μόνο οι ταχύτητες internet που χρησιμοποιούμε. Στο άμεσο μέλλον, πρόκειται να μεταμορφώσει θεαματικά τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και διασκεδάζουμε, αφού είναι μία από τις ταχύτερες και πιο αξιόπιστες τεχνολογίες που έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα. Σχεδιασμένη για να ανταποκρίνεται στις ολοένα και αυξανόμενες τεχνολογικές απαιτήσεις, αναμένεται να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την Ελλάδα, που είναι και μία από τις πρώτες χώρες που περνούν στα δίκτυα 5ης Γενιάς.

Ένας από τους τομείς που αναμένεται να ωφεληθούν από το 5G και συγκεκριμένα από την πλήρη κάλυψη των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων, είναι αυτός των μεταφορών, αφού για πρώτη φορά θα καταστεί εφικτή η αυτοματοποιημένη κίνηση φορτηγών από και προς λιμάνια και αεροδρόμια, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο Όμιλος ΟΤΕ θα στηρίξει την δυναμική πορεία της χώρας προς τη νέα ψηφιακή εποχή, συνεχίζοντας την επέκταση των τεχνολογικών υποδομών του και υλοποιώντας περαιτέρω έργα ICT. Ήδη έχει επιβεβαιωθεί η δέσμευση του ομίλου για επενδυτικό πλάνο ύψους 2 δισ. ευρώ στη διάρκεια της επόμενης τετραετίας, κυρίως για δίκτυα 5G και FTTH.

Όταν το δίκτυο φτάσει στην πλήρη ανάπτυξή του, θα επιτρέπει την παροχή και διαχείριση νέων διαδραστικών και έξυπνων υπηρεσιών σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, ενώ θα μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 1.000.000 συσκευές ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Η μέγιστη ταχύτητά του εκτιμάται ότι θα φτάνει ακόμη και τα 10Gbps και ο χρόνος απόκρισης (latency) θα ελαχιστοποιηθεί αγγίζοντας το 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου, με ταυτόχρονη αξιοπιστία επικοινωνίας στο 99,999%.

Επιτυχής η μεγάλη «πρεμιέρα»

Η «πρεμιέρα» του δικτύου 5G στη χώρα μας έγινε με την πραγματοποίηση της πρώτης βιντεοκλήσης από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον CEO του Ομίλου Deutsche Telekom, κ. κ. Tim Höttges, την επικεφαλής της Deutsche Telekom για την Ευρώπη, κα. Dominique Leroy, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ, τον επικεφαλής Νομικών & Ρυθμιστικών Θεμάτων του Ομίλου Deutsche Telekom, κ. Wolfgang Kopf και τη Νομική Σύμβουλο και Chief Officer Νομικών & Ρυθμιστικών Θεμάτων του Ομίλου ΟΤΕ, κα. Ειρήνη Νικολαΐδη.

Ανακαλύψτε το COSMOTE 5G εδώ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024