Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκάφα ή λάσπη στον ανεμιστήρα από ΣΥΡΙΖΑ με τους Κουτσολιούτσους;

Γκάφα ή λάσπη στον ανεμιστήρα από ΣΥΡΙΖΑ με τους Κουτσολιούτσους;

Μήπως στην Κουμουνδούρου έχουν μπερδέψει τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο της Folli Follie με άλλον;

Η σύγχρονη πολιτική διαχείριση των προβλημάτων έχει μια εσάνς… Φράνσις Αντεργουντ του «House of Cards». Δηλαδή, κυνισμός, μακιαβελισμός και προσπάθεια να ξεφύγεις από ένα σκάνδαλο κατασκευάζοντας ένα άλλο.

Αυτό φαίνεται ότι επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ θέλοντας να ξεφύγει από την σκληρή πραγματικότητα των ημερών, όπου η υπόθεση Folli Follie έχει τσακίσει για άλλη μια φορά το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς (της Κουμουνδούρου).

Εκτός, πάλι κι αν οι ντετέκτιβ του ΣΥΡΙΖΑ, οι γνωστοί – άγνωστοι αξιωματούχοι της ομάδας επαλήθευσης που ψάχνουν να βρουν σκάνδαλα, προέβησαν σε μία ακόμη γκάφα.

Κι εξηγούμαστε. Εδώ και τρεις ημέρες, πρώην υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι στριμωγμένοι στα σχοινιά καθώς φέρεται να εμπλέκονται στην προσπάθεια να την βγάλει «λάδι» η οικογένεια Κουτσολιούτσου.

Οι κατηγορίες είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καθυστέρησε επιδεικτικά τους ελέγχους που έπρεπε να γίνουν στην εταιρεία Folli Follie προκειμένου να διαπιστωθεί πως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός, αλλά μπορεί να κρύβει πολλά σκοτεινά σημεία.

Φλαμπουράρης, Χαρίτσης, Μπαλούρας και άλλοι κορυφαίοι της προηγούμενης κυβέρνησης κρεμάστηκαν στα μανταλάκια για την υπόθεση αυτή, προκαλώντας σοβαρό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τι έπρεπε να κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση προκειμένου να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση; Μα φυσικά να ρίξει τη μπάλα στην εξέδρα.

Εψαξε λοιπόν και «βρήκε» τη… σχέση που μπορεί να έχει η ΝΔ με την οικογένεια Κουτσουλιούτσου, διότι έπρεπε στη ζυγαριά να μπει και κάτι άλλο πέραν των… μπαζάαρ που έκανε ο Μπαλούρας με χορηγία Folli Follie.

Μπέρδεψαν τους Κουτσολιούτσους;

Ετσι, λοιπόν, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η οικογένεια Μητσοτάκη είχε σχέσεις με την οικογένεια Κουτσολιούτσου και μάλιστα ότι επιχείρησή τους χρηματοδοτείται από εταιρία Endeavor, συνιδρύτρια της οποίας ήταν η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη.

Ζητά μάλιστα να μάθει ποια η σχέση της οικογένειάς του με τους υπόδικους Κουτσολιούτσους και με πόσα χρήματα και ποιες επιχειρήσεις των Κουτσολιούτσων χρηματοδότησε η εταιρεία Endeavor.

Περίμενε δε και… προσωπικές απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τόσο καλά δηλαδή…

Κι εδώ αναρωτιέσαι: Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να είναι απλά κυνικοί και να κάνουν αντιπολίτευση με fake news που ξέρουν ότι είναι έτσι αλλά απλά ρίχνουν τη λάσπη στον ανεμιστήρα;

Ή είναι πράγματι απόφοιτοι της μεγάλης των γκαφατζήδων σχολής και κάνουν λάθη ανεπίτρεπτα;

Διότι, απ’ ότι μαθαίνουμε, στον ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψαν ότι στην Endeavor υπήρχε κάποιος Δημήτρης Κουτσολιούτσος εκεί γύρω στο 2014 – 2015. Είχε επιλεγεί στο δίκτυο καθοδήγησης της εταιρείας ως ιδρυτής μιας καινοτόμου και υποσχόμενης νεοφυούς εταιρίας με την επωνυμία, Farmers Republic. Η Farmers Republic, είχε τότε δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο βιολογικής αγοράς παραγωγών.

Ουδεμία σχέση έχει με τις δραστηριότητες της εταιρείας με τα κοσμήματα, της Folli Follie, και πρόκειται περί άλλου Δημητρίου Κουτσολιούτσου κι όχι της εταιρείας με τα κοσμήματα η οποία οδήγησε στη φυλακή την οικογένεια.

Ποτέ αυτός ο Κουτσολιούτσος δεν πήρε χρηματοδότηση από την Endeavor αλλά ούτε και έχει κάποια εταιρική σύνδεση με την Folli Follie.

Επομένως, γεννάται το ερώτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ αν είναι γκαφατζήδες ή απλά έριξαν το όνομα Κουτσολιούτσος ξέροντας ότι έτσι θα θολώσουν τα νερά.

Αν είναι γκαφατζήδες θα μπορούσε να πει ότι απαλλάσσονται λόγω… βλακείας. Αν το έκαναν επίτηδες απλά επιβεβαιώνουν πως δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά, αλλά είναι οι καλύτεροι οπαδοί του Μακιαβελισμού.

Διαλέγετε και παίρνετε…

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024