Έως τις 9 το βράδυ είναι ανοιχτά την παραμονή των Χριστουγέννων τα σούπερ μάρκετ, τα οποία μπορούν να ανοίξουν και την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου.
Τα σούπερ μάρκετ ανοίγουν καθημερινά από τις 8 το πρωί, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά της μετάδοσης του κοροναϊού, ενώ εκτός των φυσικών καταστημάτων λειτουργούν και με τη μέθοδο του click away, και φυσικά με υπηρεσία delivery.
Η λειτουργία της Κυριακής είναι προαιρετική και το ίδιο ισχύει και για τα καταστήματα λιανικής, τα οποία μπορούν να ανοίξουν με ωράριο 11:00 έως τις 20:00.
Ωστόσο, όσοι θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους καλό θα ήταν να ενημερωθούν για το σούπερ μάρκετ της αρεσκείας τους μέσω των επίσημων ιστοσελίδων των επιχειρήσεων.
Υπενθυμίζεται πως ο κωδικός μετάβασης στο σούπερ μάρκετ αλλά και για παραλαβή αγορών μέσω click away είναι το «2».
Για κάθε μετακίνηση οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο, καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.
Συγκεκριμένα ο πολίτης πρέπει να δηλώνει:
το ονοματεπώνυμο του,
τη Διεύθυνση κατοικίας του
και τον λόγο που αντιστοιχεί στην έξοδο από το σπίτι. Στην περίπτωση του σούπερ μάρκετ ο κωδικός είναι το «2».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.