Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
FAO: Εξάπλωση του παράσιτου FAW στον αραβόσιτο

FAO: Εξάπλωση του παράσιτου FAW στον αραβόσιτο

Το FAW, θεωρείται ένα από τα κορυφαία 10 καταστροφικά παράσιτα φυτών που επηρεάζουν τα τρόφιμα και τη γεωργία.

Το FAW είναι ένα έντονο διασυνοριακό έντομο που στοχεύει αραβόσιτο και άλλες καλλιέργειες τροφίμων. Κατάγεται από την Αμερική, εισέβαλε στην Αφρική το 2016 και έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 70 χώρες στην Αφρική, την Ασία και την Εγγύς Ανατολή σε μόλις τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του FAO, το παράσιτο θέτει σε κίνδυνο έως και 80 εκατομμύρια τόνους αραβοσίτου αξίας 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως στην Αφρική, την Ασία και την Εγγύς Ανατολή.

Ο FAO αναγνωρίζει ότι οι αγρότες χρειάζονται σημαντική υποστήριξη για την καταπολέμηση των παρασίτων και την προστασία των καλλιεργειών μέσω της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παρασίτων (IPM).

Oκτώ χώρες επίδειξης και 53 πιλοτικές χώρες είχαν προσδιοριστεί για την εφαρμογή στρατηγικών ελέγχου σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Οι οκτώ χώρες είναι: Μπουρκίνα Φάσο, Καμερούν, Κίνα, Αίγυπτος, Ινδία, Κένυα, Μαλάουι και Φιλιππίνες.

Οι εθνικές ομάδες δράσης για τις οκτώ χώρες για τον έλεγχο του Army Armyworm ενισχύονται και παρέχεται τεχνική υποστήριξη για καθεμία από αυτές.

Η τεχνική επιτροπή επεξεργάζεται τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές για την ανάπτυξη και την εφαρμογή περιφερειακών στρατηγικών IPM, με απόσταξη μεγάλου αριθμού γνώσεων σχετικά με διάφορες παρεμβάσεις IPM κατά της FAW. Αυτές οι οδηγίες πρέπει να προσφερθούν στις χώρες επίδειξης ώστε να προσαρμόσουν περαιτέρω τις δικές τους στρατηγικές IPM για την καταπολέμηση του παρασίτου.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024