Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέντοβιτς μαγεία, άμυνα τραγωδία (89-81)

Νέντοβιτς μαγεία, άμυνα τραγωδία (89-81)

Ο Νεμανια Νεντοβιτς ήταν βγαλμένος από το... NBA, έβαλε 37 πόντους και κρατούσε μόνος του τον Παναθηναϊκό, ο οποιος όμως προδόθηκε από την άμυνα του και ηττήθηκε με 89-81 στο Τελ Αβιβ

Η παράσταση του Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν μαγική. Βγαλμένος από μπασκετικό… παραμύθι, ο Σέρβος σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού έκανε το παιχνίδι της ζωής του. Κι αν υπάρχει το «ένας εναντίον όλων»; Το είδαμε στο Τελ Αβίβ απόψε το βράδυ. Ο Νέντοβιτς έβαλε σχεδόν τους μισούς πόντους του Παναθηναϊκού. 39 όταν όλη η ομάδα σημείωσε 81.

Αν σου πουν πως έχεις έναν παίκτη με 39 πόντους και δεν σου πουν το σκορ, θα νομίζεις ότι κέρδισες. Ομως η άμυνα του Παναθηναϊκού πρόδωσε όλη την προσπάθεια που έκανε ο Σέρβος και γενικότερα η ομάδα του Βόβορα στο δεύτερο ημίχρονο. Και στον… διαγωνισμό Ουιλμπέκιν vs Νέντοβιτς του τελευταίου δεκαλέπτου, ο Αμερικανός ήταν αυτός που τελικά έφυγε με το πρόσωπο ψηλά από το παρκέ. Όχι γιατί ήταν καλύτερος στο ένας εναντίον ενός του αντιπάλου του.

Αλλά γιατί η Μακάμπι είχε κι άλλες λύσεις πλην του ηγέτη της. Είχε χτίσει μια διαφορά ασφαλείας στο πρώτο μέρος. Και στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, όταν ο Παναθηναϊκός μείωσε στους τρεις, διατήρησε το πλάνο της και την ψυχραιμία της και επικράτησε με 89-81 του Παναθηναϊκού που πάλεψε στο Τελ Αβίβ αλλά το στο μπάσκετ ο ένας δεν μπορεί να κερδίσει τους πολλούς.

Οι πράσινοι έπεσαν στο 5-10, η Μακάμπι ανέβηκε στο 7-9 και πλέον η οχτάδα γίνεται ακόμα πιο μακρινό όνειρο για τον Παναθηναϊκό.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε… υπνωτισμένος στο παρκέ και δεν κατάφερνε να βρει λύσεις απέναντι στην εξαιρετική άμυνα της Μακάμπι. Είναι χαρακτηριστικό πως στα πρώτα εφτά λεπτά οι πράσινοι είχαν σημειώσει μόλις τέσσερις πόντους. Ωστόσο λειτουργούσε καλά και η δική τους άμυνα και βρίσκονταν πίσω με τέσσερις (8-4). Η Μακάμπι πάτησε το πόδι στο γκάζι, ο Ουιλμπέκιν άρχισε να… πυροβολεί, οι πράσινοι επιθετικά δεν έβρισκαν λύσεις και οι γηπεδούχοι έφυγαν με 12 (21-9) για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στους 9 χάρη σε τρίποντο του Νέντοβιτς (21-12).

Η έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου έφερε ακόμα ένα τρίποντο από τον Μπεντίλ, με τον Παναθηναϊκό να μαζεύει γρήγορα την διαφορά (21-15) αλλά το επόμενο τρίλεπτο ήταν εφιαλτικό. Η Μάκαμπι με 6-0 σερί ξέφυγε και πάλι (27-15) ενώ λίγο αργότερα η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 16 πόντους (35-19).

Ο Βόβορας ήταν έξαλλος και κάλεσε τάιμ άουτ, με τις φωνές του να ακούγονται παντού και ο Παναθηναϊκός με τον Νέντοβιτς να αναλαμβάνει τον ρόλο του ηγέτη επιθετικά και να φτάνει τους 14 πόντους, έκλεισαν το πρώτο μέρος στο -11 (41-30).

Οι πράσινοι μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Πιο συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι να γυρίσουν την κατάσταση, σε ένα ματς που θύμιζε… Μιλάνο. Στο 26′ η διαφορά είχε πέσει στους τέσσερις (50-46), με τον Βόβορα να δοκιμάζει σχήμα με τρεις γκαρντ (Μακ, Νέντοβιτς και Φόστερ) και να του βγαίνει επιθετικά και αμυντικά. Η Μακάμπι απάντησε με σερί 5-0 στέλνοντας τη διαφορά και πάλι στους 9 (55-46), με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται στους 7 πόντους (59-52).

Η τελευταία περίοδος ήταν μια… ωδή του επιθετικού μπάσκετ. Και μια παράσταση δύο υπέροχων παικτών. Του Ουιλμπέκιν από τη μία και του Νέντοβιτς από την άλλη. Ο Παναθηναϊκός ροκάνισε τη διαφορά, έφτασε στους 4 (65-61), με τη Μακάμπι να ξεφεύγει με εφτά (70-63). Όμως ο Νέντοβιτς δεν άφηνε τους γηπεδούχους να ηρεμήσουν. Με συνεχόμενα καλάθια μείωσε στους τρεις (70-67) και από εκεί και έπειτα το ματς έγινε… ροντέο και το άθλημα… ατομικό. Έβαζε ο Ουιλμπέκιν, απαντούσε ο Νέντοβιτς, σε μια μπασκετική παράσταση των δυο τους, που είχε τελικό νικητή τον Αμερικανό και την ομάδα του με 89-81.

Τα δεκάλεπτα: 21-12, 41-30, 59-52, 89-81

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024