
Ανοιχτά πλέον για click away τα καταστήματα τις Κυριακές
Βάσει της νομοθετικής ρύθμισης στον νόμο που ήδη ισχύει, για τις εξαιρέσεις από την κυριακάτικη αργία, προστίθενται οι φαρμακαποθήκες, ενώ παρέχεται η δυνατότητα παράδοσης αγαθών στους καταναλωτές που έχουν κάνει τηλεφωνικές παραγγελίες εξ αποστάσεως και από τα εμπορικά καταστήματα λιανικής.
Ανοιχτά πλέον θα είναι τα καταστήματα τις Κυριακές για όσες επιχειρήσεις λειτουργούν με το μέτρο «παράδοσης εκτός», δηλαδή το click away, σύμφωνα με τη διάταξη που συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.
Βάσει της νομοθετικής ρύθμισης στον νόμο που ήδη ισχύει, για τις εξαιρέσεις από την κυριακάτικη αργία, προστίθενται οι φαρμακαποθήκες, ενώ παρέχεται η δυνατότητα παράδοσης αγαθών στους καταναλωτές που έχουν κάνει τηλεφωνικές παραγγελίες εξ αποστάσεως και από τα εμπορικά καταστήματα λιανικής.
Από το υπουργείο Ανάπτυξης διευκρινίζεται πως η ρύθμιση της κυριακάτικης παράδοσης είναι αναγκαία τώρα που έχει υιοθετηθεί η πώληση με click away στο λιανεμπόριο και η δυνατότητα για παράδοση την Κυριακή βοηθά στη μείωση της κοινωνικής κινητικότητας, που είναι το ζητούμενο από τους ειδικούς.
Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε, μιλώντας στη Βουλή, πως αυτές οι ρυθμίσεις ισχύουν μόνο για την περίοδο της πανδημίας. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στην παρέμβασή του την Ολομέλεια, αναφέρθηκε και στις υπόλοιπες διατάξεις του υπουργείου του στο πολυνομοσχέδιο, λέγοντας πως με άλλη διάταξη επιλύουμε και μια διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στα καταστήματα που λειτουργούν με δικαιόχρηση σε σχέση με τις μητρικές εταιρείες.
Στα συμβόλαια δικαιόχρησης, είπε ο υπουργός, διαπιστώσαμε πως υπήρχε πρόβλεψη όπου αναφέρει ότι οι ηλεκτρονικές πωλήσεις μπορεί να γίνονται μόνο από την μητρική εταιρεία και όχι από τις franchise επιχειρήσεις. Αυτό, είπε ο υπουργός, τώρα με το click away δεν είναι δίκαιο να ισχύει.
- Ωραιόκαστρο: Κατέληξε η γυναίκα που είχε πάθει ανακοπή – Στους τρεις οι νεκροί από την καταστροφική πυρκαγιά
- Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Ζινεντίν Σμαΐλοβιτς
- Σουδάν: Τουλάχιστον 330 παιδιά έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στον πόλεμο φέτος, σύμφωνα με τη UNICEF
- ΟΙΕΛΕ: Κίνδυνος κατάρρευσης του εκπαιδευτικού επαγγέλματος – «Ώρα μηδέν εάν δεν υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις»
- ΠΑΣΟΚ για Ντόκο: Και αυτό το περιστατικό θα μπει κάτω από το χαλί – Τέταρτη ημέρα διασυρμού της χώρας
- Η ομοσπονδία της Βραζιλίας στηρίζει τον Αντσελότι









