Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατασκοπεία στη Ρόδο : Τι λέει στην κατάθεσή του ο γραμματέας του τουρκικού Προξενείου

Κατασκοπεία στη Ρόδο : Τι λέει στην κατάθεσή του ο γραμματέας του τουρκικού Προξενείου

Αφήνει να εννοηθεί ότι η όλη υπόθεση είναι κατασκευασμένη από ένα άτομο που προέβη σε ανώνυμη καταγγελία.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κατάθεση του 35χρονου γραμματέα του τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο, ενώπιον της Ανακρίτριας και τώρα βρίσκεται ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να γίνει κατ΄αντιπαράσταση κατάθεση και των δύο ενώπιον της κ. Ανακρίτριας ενώ οι πληροφορίες της dimokratiki.gr αναφέρουν ότι για την τύχη τους θα αποφανθούν Ανακρίτρια και Εισαγγελέας, αργότερα σήμερα το απόγευμα.

Ο 35χρονος κατηγορούμενος πέρασε την πόρτα του γραφείου της κ. ανακρίτριας στις 10.15 το πρωί, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, φορώντας μάλιστα αλεξίσφαιρο γιλέκο και η διαδικασία διήρκεσε μέχρι τις 12.40.

Στις 14:00 το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της κ. ανακρίτριας και ο 52χρονος ναυτικός.

Ο 35χρονος με τον 52χρονο ναυτικό, διώκονται, για υποστήριξη πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού κατ’ εξακολούθηση, για παραβίαση μυστικών πολιτείας από κοινού κατ’ εξακολούθηση και για κατασκοπεία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με ενιαίο σκοπό, χρήση για διαβίβαση του κρατικού απορρήτου σε άλλον με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο στα συμφέροντα του κράτους.

Τι ανέφερε στην κατάθεσή του ο 35χρονο γραμματέας

Στην κατάθεση που έδωσε ο 35χρονος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό για ένα έτος από τον 8ο μήνα του 2008 έως τον ίδιο μήνα του 2009 και περιγράφει ακολούθως πως απασχολείται ως γραμματέας στο προξενείο με καθήκοντα και διερμηνέα.

Τόνισε ακόμη ότι συνοδεύει τον πρόξενο σε όλες τις εκδηλώσεις και είναι ο σύνδεσμός του ουσιαστικά με τις αρχές και τους φορείς.

Σε ό,τι αφορά τις επαφές του με τον 52χρονο ναυτικό υποστηρίζει ότι οι σχέσεις τους, που αναπτύχθηκαν όχι από δική του πρωτοβουλία αλλά του συγκατηγορούμενού του, είχαν αποκλειστικά κοινωνικό χαρακτήρα λόγω της καταγωγής του. Μιλούσαν, όπως διατείνεται, για οικογενειακά τους θέματα, για την μηχανοκίνηση και το φαγητό αλλά και για την… πανδημία του κοροναίού.

Αφήνει να εννοηθεί ότι η όλη υπόθεση είναι κατασκευασμένη από ένα άτομο που προέβη σε ανώνυμη καταγγελία και τον 52χρονο, λέγοντας μάλιστα ότι αυτοί που ισχυρίστηκαν και διέδωσαν ψευδή γεγονότα εις βάρος του «τους παραδίδει στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Κάνει λόγο επίσης για παράβαση ελευθεριών και δικαιωμάτων του.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024