Ίδια φάση με δύο ώρες διαφορά. Η μία στον… παράδεισο του ποδοσφαίρου. Την Αγγλία. Η άλλη στην Ελλάδα της… εξυγίανσης. Εδώ που επικρατεί ο νόμος του ΠΑΟΚ.

Για όσους είδαν το ντέρμπι της Τότεναμ με τη Λέστερ; Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, σε νεκρό χρόνο επί της ουσίας, ο Οριέ πηγαίνει πάνω στον Φοφανά και τον σπρώχνει με το σώμα του από πίσω εντός περιοχής. Το ματς κυλά και ο διαιτητής σφυρίζει τη λήξη του ημιχρόνου. Αλλά τον ειδοποιούν από το VAR να δει τη φάση.

Οι παίκτες δεν φεύγουν για τα αποδυτήρια, ο διαιτητής κοιτάζει τη φάση και δίνει πέναλτι, με το οποίο η Λέστερ άνοιξε το σκορ.

Δείτε τη φάση:

Λίγες ώρες μετά, ένα άλλο ντέρμπι. Στην Τούμπα. Στο 40′ του αγώνα, σε μια διεκδίκηση της μπάλας δεξιά στην περιοχή του ΠΑΟΚ και κοντά στην τελική γραμμή, ο Αϊτόρ τρέχει προς αυτή. Ο Γιαννούλης τον σπρώχνει από πίσω, χωρίς να πηγαίνει καθόλου στην μπάλα. Μόνο στον παίκτη.

Ακριβώς ίδια φάση με αυτή της Τότεναμ με τη Λέστερ. Η απόφαση, όμως, διαφορετική. Ο Ούγγρος, Ταμάς Μπογκνάρ, σπεύδει για να κάνει… παρατηρήσεις στον Αϊτόρ για θέατρο! Από το VAR δεν τον καλεί κανείς και το ματς συνεχίζεται κανονικά.

Ίδιες φάσεις, διαφορετικές αποφάσεις. Η μία στο… κανονικό ποδόσφαιρο και η άλλη σε αυτό της… εξυγίανσης.