Αν ρωτάτε ποιος είναι ο άνθρωπος στην Ελλάδα πίσω από τα εμβόλια, δεν είναι άλλος από έναν Κύπριο επιστήμονα τον Μάριο Θεμιστοκλέους, ο οποίος είναι Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», είναι γιατρός νευροχειρουργός. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Προμηθειών Υγείας. Έχει την ευθύνη να συντονίσει όλη την επιχείρηση «Ελευθερία» για τα εμβόλια, που εμπλέκει τόσους διαφορετικούς φορείς και τόσα πολλά υπουργεία.

Και όλα αυτά με την υποστήριξη του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Σε αυτή το δύσκολο επίπεδο που περνά η προσπάθεια καταπολέμησης του ιού συμβουλευτικό ρόλο θα παίξει επίσης ο κ. Τσιόδρας.

Και… war room

Δημιουργήθηκε μια «αίθουσα πολέμου» ή «war room» από όπου θα μεταδίδονται πληροφορίες για τον εμβολιασμό. Έτσι θα υπάρχει και τηλεοπτική ενημέρωση κατά τα πρότυπα του Τσιόδρα – Χαρδαλιά με νέα πρόσωπα.

Αυτό του Μάριου Θεμιστοκλέους και της Μαρίας Θεοδωρίδου επικεφαλής της Επιτροπής Εμβολιασμών που θα αναλάβουν και την ευθύνη της ενημέρωσης των πολιτών για τα ζητήματα που αφορούν στην υλοποίηση του εθνικού σχεδίου εμβολιασμού.