Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκτάκτως την Παρασκευή με «ΤΟ ΒΗΜΑ», Αρκάς: Ημερολόγιο Τοίχου 2021

Εκτάκτως την Παρασκευή με «ΤΟ ΒΗΜΑ», Αρκάς: Ημερολόγιο Τοίχου 2021

Eνα συλλεκτικό ημερολόγιο τοίχου με τις περιπέτειες του απολαυστικού Θανασάκη!

Εκτάκτως την Παρασκευή με «ΤΟ ΒΗΜΑ», Αρκάς: Ημερολόγιο Τοίχου 2021

Εκτάκτως την Παρασκευή με ΤΟ ΒΗΜΑ

Ο Αρκάς σας εύχεται

Ευτυχιθμένο το 2021!

Eνα συλλεκτικό ημερολόγιο τοίχου με τις περιπέτειες του απολαυστικού Θανασάκη!

Οι σπαρταριστοί διάλογοι με τη μαμά του και τη Ρόζα, η αγάπη του για τις τηγανητές πατάτες, αλλά και ο μεγάλος του έρωτας για τη Σίσσυ!

Αφεθείτε στην παιδική αθωότητα και το αυθόρμητο χιούμορ, που τόσο έχουμε ανάγκη!

Το αυθεντικό χιούμορ είναι πιο σπάνιο από όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Το δημιουργικό χιούμορ, εκείνο δηλαδή που λαμβάνει και καλλιτεχνική μορφή, αναγνωρίσιμη και δημοφιλή, είναι ακόμη σπανιότερο. Αυτό ακριβώς το πολυδιάστατο πράγμα ενσαρκώνει ο Αρκάς τα τελευταία σαράντα χρόνια. Ο Θανασάκης ή Σάκης ή «Αθανάθιοθ», όπως λέει ο ίδιος το όνομά του, επειδή δεν μπορεί να πει το σίγμα, ανήκει στις πρόσφατες δημιουργίες του κορυφαίου έλληνα κομίστα.

Συνιστά μια δική του σπουδή πάνω στην παιδική αθωότητα, που, μοιραία, όλοι χάνουμε και στην οποία, ευτυχώς, συχνά επανερχόμαστε. Ο Θανασάκης, αυτός ο φοβερός πιτσιρικάς με τη θεληματική φράντζα, ικανός για τον πλέον συντριπτικό κυνισμό αλλά και την πιο γλυκιά τρυφερότητα, είναι η επιτομή εκείνου του μικρού και του τρελού από το οποίο, κατά το κοινώς λεγόμενο, μαθαίνουμε την αλήθεια. Ο Θανασάκης, αφελής και δηκτικός, ένα αυθόρμητο παιδί, αυτό το απίθανο ζιζάνιο, αυτός ο γκρινιάρης αισθηματίας, πρωταγωνιστεί στη νέα προσφορά του «Βήματος».

Οι αναγνώστες παρακολουθούν τις περιπέτειές του κατά το 2021, ημερολογιακά, μήνα τον μήνα. Τον Ιανουάριο, με τον Χάρη, τον συνεσταλμένο φίλο του, στέκεται δίπλα σε έναν χιονάνθρωπο και δεν χάνει την ευκαιρία να εκνευρίσει τη Ρόζα (σεσημασμένη φεμινίστρια και προστάτιδα των αδυνάτων) η οποία βλέπει μια απρόσμενη εκδοχή των κοτσίδων της. Τον Φεβρουάριο ο Θανασάκης είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι του. Πλην όμως δεν κοιμάται, κάτι που αναγκάζει τη μαμά του να τον απειλήσει, ανεπιτυχώς ωστόσο. Τι κρύβουν οι μεγάλοι από τους μικρούς; Πώς σχετίζεται το σεξ με τα σοκολατάκια;

Ο Θανασάκης απάντα σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα τον Μάρτιο. Τον Απρίλιο αναδεικνύεται και το τεράστιο πρόβλημα του Θανασάκη: ο έρωτάς του για τη Σίσσυ. Αυτός λιώνει αλλά εκείνη αδιαφορεί. Μαθαίνει τότε που είναι το σπίτι της και ζητά από τον Αποστόλη (τον άλλο φίλο του, τον «γυαλάκια») να του γράψει σε ένα χαρτί κάτι που πιστεύει ότι θα τη συγκινήσει. Τον Μάιο τον πιάνουν τα υπαρξιακά του, ο Θανασάκης συλλογίζεται τη μοναξιά, θα τον παρηγορήσει όμως μια πολύχρωμη ιπτάμενη συντροφιά. Τον Ιούνιο ο Θανασάκης αρχίζει τα μπάνια του, προσπαθώντας να φάει κι ένα παγωτό. Τον Ιούλιο κάνει την ηλιοθεραπεία του, αλλά δεν σταματά να σκέφτεται πόσο επικίνδυνο είναι αυτό. Τον Αύγουστο πια, η ρομαντική καρδιά του είναι βαριά, δεν αντέχει άλλο και, αναφωνώντας το εμβληματικό πλέον «Αχ Θίθυ!», πέφτει (όχι στα πατώματα αλλά) στην αμμουδιά. Μες στο φθινόπωρο γίνεται σαφές, αν μη τι άλλο, ότι το αγαπημένο του φαγητό είναι οι τηγανιτές πατάτες. Και τον Δεκέμβριο, με το βλέμμα στο καινούργιο έτος, συγκινείται από τη ανυπόκριτη δύναμη της φιλίας.

Ο Θανασάκης είναι απολαυστικός και έχει μέλλον μπροστά του!

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024