Έτσι, το υπουργείο Παιδείας με διάταξη που εμφάνισε στη Βουλή δίνει ίδια επαγγελματικά δικαιώματα σε πτυχιούχους κολλεγίων και ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων. Η διάταξη ψηφίστηκε στο νομοσχέδιο του για την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευσ

Την αντίθεση του εκφράζει, μετά το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για τον νόμο που ψήφισε το υπουργείο Παιδείας, με τον οποίο υποχρεωτικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πρέπει να εγγράφονται πλέον στο πρώτο, οι πτυχιούχοι κολλεγίων στην ειδικότητα των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

Έτσι, το υπουργείο Παιδείας με διάταξη που εμφάνισε στη Βουλή δίνει ίδια επαγγελματικά δικαιώματα σε πτυχιούχους κολλεγίων και ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων. Η διάταξη ψηφίστηκε στο νομοσχέδιο του για την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση.

Το υπουργείο Παιδείας ανέφερε ότι με τις διατάξεις αυτές η χώρα μας συμμορφώνεται με τις παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ οι αρμοδιότητες της αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων που είχαν δοθεί στις επαγγελματικές οργανώσεις επιστρέφουν στην αρμοδιότητα του.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πρυτανείας του ΕΜΠ «ο σχεδιασμός του χώρου και η προστασία του κτισμένου περιβάλλοντος είναι υψίστης σημασίας για τη συνολική ανάπτυξη της χώρας, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική, ώστε να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της πολιτείας.

Την εκπαίδευση των μηχανικών που αναλαμβάνουν το σύνθετο αυτό έργο εξασφαλίζουν πενταετείς σπουδές που ολοκληρώνονται με επίσημα αναγνωρισμένο δίπλωμα. Καμία άδεια άσκησης επαγγέλματος είτε αρχιτέκτονα ή άλλου μηχανικού δεν μπορεί να δίνεται ανεξάρτητα από το αναγνωρισμένο αυτό δίπλωμα γιατί θέτει σε αμφιβολία την ικανή και αναγκαία συνθήκη του παραγωγικού σχεδιασμού της χώρας.

Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι επιβάλλεται η άμεση αναθεώρηση της πρόσφατης απόφασης για άκριτη απόδοση αδείας άσκησης επαγγέλματος σε όσους δεν κατέχουν αναγνωρισμένο δίπλωμα αρχιτέκτονα μηχανικού».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr